Circa 200.000 de pensii, recalculate. Pensionarii vor primi mai mult

pensionari dece
pensionari dece

Decizia Curții Constituționale a României cu privire la Legea pensiilor arată că aproximativ două sute de mii de pensii vor urma să fie mărite. Este vorba despre dosarele deschise între 1 ianuarie 2011 și 22 noiembrie 2013. Pensionarii vor primi mai mulți bani în urma recalculării. 

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că speră ca recalcularea pensiilor să fie finalizată până la sfârşitul anului. Dacă se va întâmpla așa cum speră ministrul Câmpeanu, banii vor începe să fie returnaţi începând din 2014, potrivit România Tv. Ministrul nu a spus dacă există bani în buget pentru această recalculare, afirmând că mai sunt estimări şi analize de realizat.

Ministrul Muncii a anunțat că niciun pensionar nu va pierde bani în urma acestei decizii, iar creșterea pensiilor după recalculare va fi, în medie, de 10%.

Mariana Câmpeanu a mai precizat că prevederile din OUG nr. 1/2013 declarate neconstituționale erau prevăzute în Legea pensiilor, dar au fost prorogate de Guvernul Boc, astfel că, prin ordonanță, ele au fost puse în aplicare.

CCR a stabilit că dosarele pensionarilor deschise începând de la 1 ianuarie 2011 și până la 22 noiembrie 2013, intră sub incidența Legii art.170 din Legea nr.263/2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel