Cioloş amână remanierea cerută de Dragnea și Tăriceanu

Premierul Dacian Cioloş a respins remanierea cerută de Liviu Dragnea și de Călin Popescu Tăriceanu. Premierul Cioloș a apreciat că informaţiile difuzate în spaţiul public privind o eventuală remaniere guvernamentală au fost folosite pentru a 'întreţine sentimentul de instabilitate'.

'Dacă o să o fac, când o să o fac, o să o anunţ atunci (remanierea guvernamentală - n.r.). (...) Eu am, să ştiţi, cu miniştrii discuţii pe fond, pe ceea ce ei şi-au asumat că fac prin planul acela de acţiuni sectoriale, prin ceea ce noi decidem în şedinţele de guvern, discutăm şi mai decidem. Am discuţii aproape cu fiecare cel puţin o dată la două săptămâni.  Sunt miniştri de care sunt mai mulţumit decât de alţii. Mă interesează şi funcţionarea echipei ca atare', a precizat Cioloş într-o discuţie cu jurnaliştii.

Sunt câteva ministere care, din păcate, nu sunt conduse sau sunt conduse prost

Premierul a adăugat că, în opinia sa, 'e mult mai greu să găseşti un ministru competent şi să şi vrea să-şi asume responsabilitatea respectivă, decât un director general'. 'Directorului general poţi să-i dai un anumit grad de predictibilitate, îi spui ce are de făcut şi în ce limite trebuie să îşi asume anumite lucruri. Unui ministru, mai greu... Evaluarea asta o pornesc chiar de la mine însumi. Când eu nu mă simt competent pe anumite domenii, mai bine nu mă bag decât să o fac doar de dragul de a face plăcere cuiva', a arătat Cioloş.

PSD și PNL cer remaniere

Copreşedintele PNL Călin Popescu-Tăriceanu susţinea luni că actualul Cabinet Cioloş riscă să fie supus unei moţiuni de cenzură dacă nu se iau măsuri obligatorii de remaniere a miniştrilor care nu au performat. Pe de altă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirma că social-democraţii nu intenţionează 'încă' să iniţieze o moţiune de cenzură. 'Aşteptăm să vedem cât are de gând să mai deconteze capital negativ de imagine din partea unor miniştri. (...) Deja sunt de notorietate. Sunt câteva ministere care, din păcate, nu sunt conduse sau sunt conduse prost. Şi să vedem care e cea mai bună variantă politică din punct de vedere tactic pentru noi, pe care o s-o adoptăm', declara Dragnea luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel