Cioloş, decizie privind MAJORAREA SALARIILOR bugetarilor

Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că Guvernul va discuta un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru majorarea salariilor bugetarilor din a doua parte a acestui an. Premierul a mai spus că proiectul de ordonanţă de urgenţă va fi adoptat săptămâna viitoare, după discuţiile cu partenerii sociali. De asemenea, premierul a spus că Guvernul va lansa în dezbatere publică un proiect de lege privind salarizarea unitară, care să se aplice din 2018.

"Va propun o abordare in doua etape. Astazi o sa avem o prima discutie pe un proiect de ordonanta de urgenta, pe care ni-l putem asuma noi ca si Guvern si care vine cu ideea unei corectari imediate a disfunctionalitatilor care au venit pe fondul cresterii salariului minim si a comprimarii claselor salariale in jumatatea inferioara a grilei de salarizare. Asta vom aborda prin acest proiect de ordonanta de urgenta. Obiectivul este sa aplicam aceasta ordonanta de urgenta inca din a doua jumatate a acestui an si in cursul anului viitor", a declarat premierul Dacian Cioloş, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri.

"Vom veni cu o mobilizare bugetara pe care ne-o putem asuma din a doua jumatate a acestui an si pentru 2017, care va avea ca obiectiv o corectare a acestor disfunctionalitati salariale, care au dus la suprapuneri de salarii intre clasele salariale de jos si care vor corecta si o parte din problemele care apar acolo unde, in aceeasi categorie de functionari, cu aceleasi responsabilitati, putem avea salarii deferite, pentru ca au fost recrutati in perioada diferite.

[citeste si]

Vom veni cu aceasta prima corectura, rezolvand astfel o problema de echitate si de legalitate, pentru ca sunt situatii in care functionari care asumandu-si aceeasi responsabilitate au salarii diferite, merg in justitie si castiga tocmai pentru ca e o abordare incorecta. Deci, vom corecta o parte din probleme, mai ales pe partea de categorii salariale din jumatatea inferioara a grilei de salarizare", a mai precizat Cioloş.

Premierul a adăugat că proiectul de OUG va fi adoptat săptămâna viitoare, după discuţiile cu sindicatele. "Astazi vom avea o prima discutie pe acest proiect de ordonanta, pe care Ministerul Muncii l-a pregatit in coordonare cu Ministerul de Finante si cu Cancelaria, cu obiectivul de a-l adopta saptamana viitoare, dupa discutiile cu partenerii sociali, sindicatele", a completat Dacian Ciolos.

Guvernul va lansa în dezbatere publică un proiect al Legii salarizării cu aplicare din 2018

Şeful Executivul propune un alt proiect de lege, complementar proiectului de OUG, " care sa vina cu o abordare multianuala, in ideea de a evolua spre o salarizare unitara".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel