Cine este Gheorghe ŞIMON, propus ministru la ECONOMIE

Liderii PSD s-au reunit într-o şedinţă lărgită a Biroului Politic Naţional. Potrivit unei surse social-democrate, Mihai Fifor va fi noul ministru al Apărării. În locul lui, la Ministerul Economiei va fi numit Gheorghe Şimon.

(w670)

Gheorghe Șimon a absolvit, în perioada 1983 - 1988, Institutul Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanică. Între anii 2008 - 2012, a fost director general, SC Angred SRL, Baia Mare. Firma pe care a condus-o a intrat în insolvență. Din 2000 și până este prezent ocupă funcția de vicepreşedinte PSD Maramureş.

Între anii 1992- 2000, Gheorghe Șimon a fost consilier local în Vişeu de Sus, iar în perioada 2000 - 2012, a fost consilier judeţean în Maramureş.

În 2016, Gheorghe Șimon a fost ales deputat în circumscriptia electorala nr.26 Maramureș. Este la al doilea mandat de parlamentar.

[citeste si]

Gheorghe Șimon a făcut parte din Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare și din Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României (din apr. 2015). 

Din martie 2017, este președinte al Comisiei permanente a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului.

Gheorghe Șimon este căsătorit cu judecătoarea Șimon Mariana, președinta Judecătoriei Vișeu de Sus.

Vedeți AICI declarația sa de avere. De asemenea, AICI puteți consulta și declarația de interese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel