Urmărește emisiunea live


Cine este Alexandru Petrescu, mutat de la Economie la IMM-uri

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a fost mutat, în prima remaniere a Guvernului Grindeanu, la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. 

Alexandru Petrescu are o bogată activitate profesională. El a fost președinte al PSD Diaspora, directorul general al Poștei Române, președinte al CA al CFR Călători. În plus, a activat în sectorul bancar din Marea Britanie. 

Florin Jianu a demisionat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, nemulțumit de OUG 13. 

Alexandru Petrescu îl va înlocui pe Florin Jianu, în locul său la Economie venind Mihai Tudose. El are dublă cetăţenie, română şi britanică. Alexandru Petrescu este licenţiat în economie la Universitatea din Wales, fiind specializat în Business Administration.  

[citeste si]

În 2014 a fost membru al Asociaţiei Române de Bună Administrare (ARBA). În 2012 a fost preşedinte al Comisiei pentru Pregătirea şi Monitorizarea Procesului de Privatizare al Companiei Naţionale Poşta Română SA. În 2011, a fost vice-preşedinte al Raphaels Bank din Londra. Din ianuarie 2010, a fost membru în board al MasterCard Customer Advisory Forum pentru promovarea şi sprijinirea la nivel guvernamental şi al autorităţilor de reglementare soluţiile financiare în România. Petrescu a mai fost consultant la Investment Banking pentru firme specializate în Servicii Financiare aferente Gryphon Investment Bank. În anul 2006 a fost director pentru Europa de Business Development la Advanced Payment Solutions Ltd, London UK & Europe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel