Cristi Chivu şi-a luat licenţa de antrenor. Unde va antrena

foto: facebook / Cristian Chivu
foto: facebook / Cristian Chivu

Fostul căpitan al naţionalei, Cristian Chivu, a absolvit cu brio şcoala de antrenori de la Coverciano, Italia, sub egida Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC).

Alături de Cristian Chivu, au mai devenit antrenori şi trei foşti campioni mondiali: Marco Amelia, Mauro Camoranesi şi Luca Toni. Toţi au luat examenul pentru licenţa UEFA A (nivelul 4, din 5), a doua ca valoare în categoriile de antrenorat.

Sectorul tehnic al FIGC a anunţat oficial absolvirea pe 15 decembrie a unei noi serii de tehnicieni cu calificarea UEFA A: nouă antrenori au trecut examenele finale la sfârșitul unui curs special de 210 ore de lecții, rezervate foștilor fotbaliști profesioniști cu cel puțin șapte sezoane de jucători în Serie A. Acum sunt antrenori profesioniști, cu acte în regulă. 

Conform site-ului figc.it, grupa a fost formată din următorii foşti jucători: Marco Amelia, Mauro German Camoranesi, Marco Cassetti, Cristian Chivu, Morgan De Sanctis, Fabio Galante, Amantino Mancini, Angelo Palombo şi Luca Toni.

Cu licenţa A, antrenorii pot pregăti toate echipele de tineret, inclusiv Primavera, echipe din Serie C sau pot fi secunzi la formaţii din Serie B şi Serie A. Chivu, care acum este şi observator tehnic al UEFA, a jucat la AS Roma, între 2003 şi 2007, şi la Inter Milano, între 2007 şi 2014, strângând 200 de prezenţe în prima ligă italiană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel