Chirieac: Guvernul Cîțu pică! Ce urmează din această seară

Foto Pexels
Foto Pexels

În ziua în care se decide soarta Cabinetului Cîțu, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că, „fără niciun fel de dubiu”, Guvernul va pica. 

„Cred că nu mai este niciun secret pentru nimeni că, astăzi, Guvernul Cîțu va pica la moțiune”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

„Există, însă, mari semne de întrebare cu privire la ce se va întâmpla din această seară. Probabil că ideea cu Nicolae Ciucă premier desemnat va căpăta mai mult contur”, a adăugat acesta.

„Dar, astăzi, la moțiune, Guvernul Cîțu pică, fără niciun fel de dubiu! Și nu pică la limită. Vor fi în jur de 278-279 de voturi, cu mult peste cele 234 de voturi de care e nevoie pentru ca Guvernul să fie demis”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, marți, la Antena 3, înainte de votul pentru moțiune. 

VEZI ȘI: Paradox cu marele câștigător după moțiunea împotriva Guvernului Cîțu. Hideg (ARGUMENT): E aparent contradictoriu, dar așa va fi

Amintim că PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Și parlamentarii USR PLUS și AUR au făcut un demers asemănător, însă a fost atacat la CCR. Membrii Birourilor Permanente au decis că moțiunea de cenzură a USR - AUR va fi dezbătută și votată după publicarea motivării Curții Constituționale, iar moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi dezbătută și votată marți, 5 octombrie, în plenul reunit al Parlamentului, începând cu ora 12:00.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis e nevoie de 234 de voturi. USR și AUR au anunțat că votul lor va fi „pentru”. La nivel declarativ, 280 de senatori și deputați vor vota pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Parlamentarii PSD au fost sfătuiți să evite adunările publice cu multe persoane și evenimentele care pot fi amânate pentru a nu se infecta cu virusul SARS-CoV-2, în contextul în care marți trebuie să fie prezenți în Parlament pentru a vota moțiunea de cenzură.

Moțiunea de cenzură a PSD are șanse foarte mari să treacă, dacă social-democrații o și votează, afirma Dan Barna. El preciza că USR va vota „pentru”. 

PNL îi așteptă în continuare pe cei de la USR PLUS la discuții, dar va „trage linie” în momentul în care vor vota moțiunea de cenzură a PSD, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu. Acesta anunțase că va negocia cu parlamentarii pentru susținerea Guvernului pe care-l conduce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel