Chirieac: Dăncilă s-a rupt de PSD. Declarația o întoarce împotriva partidului

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că votează la referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația. 

”Eu susțin statul de drept” a completat premierul Viorica Dăncilă, după ce a afirmat că votează la referendumul pe justiție. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3: ”Este tot mai evident că doamna Dăncilă s-a rupt de partidul care a numit-o în funcția de premier, care-i susține Guvernul în Parlament, care i-a oferit, inclusiv pe persoană fizică, foarte mult în această viață.”

Dăncilă, împotriva PSD

Bogdan Chirieac a adăugat că în contextul unei ”intruziuni brutale a justiției în actul politic, într-un moment în care se convoacă un referendum împotriva României, într-un moment în care fiecare partid se gândește la scorul pe care-l va obține duminică, doamna Dăncilă a ales să facă o declarație care se întoarce, categoric, împotriva propriului partid. Nu știu de ce a făcut-o, probabil la rugămintea unor lideri externi.” 

”Unii ar putea să creadă că e arondată unei păduri din jurul Bucureștiului”

Analistul politic a mai comentat și afirmația potrivit căreia premierul susține statul de drept: ”Nu-i fac proces de intenție doamnei Dăncilă, despre care eu cred în continuare că fundamental este o persoană de mare bună-credință, problema este că-n România, ca urmare a abuzurilor înspăimântătoare din justiția ultimilor ani, formularea stat de drept e peiorativă, între timp fiind înlocuită cu stat subteran sau stat paralel, dar, în orice caz, e ceva rău, care a încălcat drepturile omului. Dacă doamna Dăncilă spunea că este pentru respectarea drepturilor și libertăților omului, era cu totul altceva. Spunând că e de partea statului de drept, unii ar putea să creadă că e arondată unei păduri din jurul Bucureștiului. Nu cred lucrul acesta, dar sună foarte rău”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel