CFR Cluj, pregătită de duelul cu Pyunik Erevan din Liga Campionilor. Petrescu: Nu mă interesează egal, vreau să mă calific

Facebook CFR Cluj
Facebook CFR Cluj

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a avut un mesaj clar pentru elevii săi înainte de meciul cu Pyunik Erevan din Liga Campionilor. Meciul se joacă marţi seară, la Erevan. 

“Băieții n-au văzut decât un meci al celor din Erevan, de anul trecut, și erau doar cinci jucători titulari. Au venit zece jucători noi la ei. Toți au spus că jucătorii care au venit sunt mai buni.

Fotbalul românesc ce a mai oferit în ultimul timp, ca să fim favoriți? Nu cred că sunt mari diferențe între campionate, România a pierdut aici, în Armenia. În ultimii zece ani, nu prea s-au mai făcut performanțe la nivel de club, în afară de CFR Cluj.

Eu studiez foarte bine adversarii și sunt conștient că ambele meciuri vor fi echilibrate, o să vedeți. Numai mici detalii vor face diferența. Acum vreo 20 de ani, da, era obligatoriu să câștigi în Armenia. Dar nu mai e acel fotbal, uităm unde suntem. Suntem foarte rău, suntem în urmă, avem probleme mari! Ar trebui să vedem realitatea, nu înțeleg de ce nu o vedem.

Și CFR poate să piardă mâine, e posibil orice. Sunt conștient și sunt convins, uitându-mă la jucătorii pe care i-au luat, că va fi un meci echilibrat. Nu mă interesează egal, victorie, vreau să mă calific.

Sunt pragmatic. Nu mă interesează nici cum jucăm, cel mai important e să ne calificăm. 100% calificarea se va decide la Cluj”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă dinaintea meciului. 

Petrescu, aprecieri despre adversari 

”Vedem, sperăm. Va fi un meci foarte greu. Au luat numai jucători buni, s-au întărit şi sigur riscă şi ei tot pentru a se califica într-o grupă continentală. Ar fi ceva fantastic pentru ei. În ultimii ani acasă cei de la Pyunik au avut rezultate foarte bune. Pe teren propriu sunt foarte buni, mai ales că au venit jucători străini.

Au 9 jucători care joacă la echipa naţională a Moldovei, Venezuela, Estonia, Ucraina. Au şi brazilieni. Sunt 14 străini, e o formaţie care zic că e foarte periculoasă din ceea ce am văzut eu sezonul trecut. Din păcate nu am văzut niciun amical, nici nu ştiu dacă au jucat pentru că nu au postat nimic. Au vrut să facă surpriză, clar.

Jucătorii care au venit sunt jucători foarte buni, nu ştiu dacă au avut timp să îi pună să joace împreună. Noi suntem la început, după multe schimbări, şi acum să vedem dacă suntem pregătiţi. Sunt convins că va fi un meci foarte greu, şansele în momentul ăsta sunt egale, ca la orice meci din Champions League.

Presiunea este mare tot timpul… şi dacă jucam cu o echipă mai bună ca noi tot noi eram favoriţi în viziunea presei, aşa e în România. Fotbalul românesc e dezastru, în ultimii 5 ani nu a făcut nimeni nimic, în afara CFR-ului. Nici la nivel de echipă naţională, nici la nivel de cluburi. Dacă jucăm cu campioana Armeniei, care a bătut România, eu zic că ei sunt favoriţi.

Armenia a bătut România, să nu uitaţi asta! Fotbalul românesc e dezastru. Suntem dezastru în momentul de faţă. Oricine ne prinde, ne bate! Şi la nivel de club, şi la nivel de echipă naţională. Dar sper în continuare CFR să menţină rezultatele din ultimii ani şi să ajungem într-o grupă de cupă europeană. Dacă se ajunge într-o grupă europeană, CFR îşi face datoria”, a spus Dan Petrescu, la plecarea din România spre Armenia, citat de Digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel