Cel mai ieftin Ford ar putea fi produs şi în România

ford
ford

Ford pregăteşte o ofensivă low-cost în ţările emergente. Americanii vor construi un model subcompact ieftin. Automobilul de clasă B ar putea fi construită la uzina de la Craiova.

Modelul va fi cel mai ieftin Ford, reprezentând o variantă mai accesibilă la Ka, Fiesta sau Figo. Încă nu se ştie dacă Ford va renunţa la modelul KA sau modelul low-cost va fi produs în paralel cu acesta. Automobilul va fi echipat cu motoarele de 1 litru din generaţia Ecoboost, fabricate la Craiova, scrie presa din Brazilia şi India, citată de money.ro.

Maşina va fi comercializată, pentru început, în China, India şi Brazilia, dar urmează să devină o "maşină globală" şi să fie vândută pe tot mapamondul. Cel mai probabil, noul Ford va fi produs mai întâi în India, dar modelul low-cost va fi fabricat şi în Europa şi America de Sud. Ford a anunţat că va produce, pe lângă modelul B-Max, încă un model de clasă B la uzinele din Craiova începând de anul viitor. Noul vehicul va înlocui producţia Ford Transit Connect, planificată iniţial pentru fabrica din România. Producţia lui Transit Connect va fi mutată în Spania, la Uzina din Valencia.

Până când va ajunge în Europa (nume de cod B562), când cel mai ieftin Ford va intra în concurenţă directă cu Sandero în America de Sud, unde este comercializat sub marca Renault şi este unul dintre cele mai populare modele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel