Cehia adoptă euro în 5 ani, de teama speculatorilor tip Soros

milos zeman
milos zeman

Președintele Cehiei, Milos Zeman, susține că țara sa se pregătește pentru o modificare importantă la nivel financiar. Milos Zeman a menționat că măsura economică va proteja Cehia de speculatori.

 Milos Zeman a avut luni, la Praga, o conferință cu majoritatea antreprenorilor din Cehia. În urma conferinței, președintele ceh a declarat că țara sa ar trebui să fie pregătită din punct de vedere tehnic pentru adoptarea monedei unice în cinci ani, transmite Bloomberg.

Măsura economică ar constitui o măsură contra speculatorilor, iar președintele ceh a ținut să-l menționeze pe George Soros, miliardarul care a obligat, în 1992, Banca Angliei să devalorizeze lira sterlină, făcând speculații de zece miliarde de dolari. De pe urma speculațiilor, Soros a câștigat un miliard de dolari.

"O monedă națională este mult mai expusă la atacurile speculatorilor, cum este Soros, decât o monedă puternică, precum euro, dolarul, poate yenul", a spus Zeman.

Premierul Petr Necas a declarat că Cehia trebuie să organizeze un referendum referitor la adoptarea monedei unice, dată fiind criza datoriilor, situație ce schimbă condițiile pentru utilizatorii euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel