Ce amendă primeşti dacă nu ai trusa medicală în maşină. Puţini şoferi ştiu

Trusa de prim ajutor nu trebuie să lipsească din niciun autoturism / Pixabay
Trusa de prim ajutor nu trebuie să lipsească din niciun autoturism / Pixabay

Lipsa trusei medicale, a extinctorului sau a triunghiurilor reflectorizante le poate aduce șoferilor amenzi cuprinse între 590 și 725 de lei.

În conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, conducerea unui autovehicul care nu are în dotare trusă medicală, stingător pentru incendii și triunghiuri reflectorizante omologate constituie contravenție. Conţinutul minim al trusei sanitare auto este reglementat de Ordinul nr. 987/2007.

Ambalajul trusei sanitare auto trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;

b) să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

Eticheta trusei sanitare auto trebuie să conţină denumirea produsului, denumirea şi adresa producătorului şi denumirea şi adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piaţă, după caz. Dacă anumite componente din trusă ies din termenul de valabilitate sau se deteriorează, acestea pot fi înlocuite de utilizator cu produse cu aceleaşi caracteristici, introduse pe piaţă cu respectarea cerinţelor prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 911/2005.

Ce păţeşti dacă trusa medicală și extinctorul sunt expirate

Mulți dintre șoferii români nu cunosc nici acum faptul că atât trusa medicală auto, cât și extinctorul au termene de valabilitate. Dar, câți dintre noi și verificăm acest lucru? În general, lucrurile din interiorul trusei medicale nu au termen de valabilitate. Dar, dacă ai ghinionul să dai peste un polițist plin de zel, sigur vei fi bun de plată. Această omisiune este considerată de polițiști tot contravenție. Amenda poate ajunge şi în acest caz până la 725 de lei. Recomandat este să verifici termenul de valabilitate atât al trusei sanitare, cât și al extinctorului. Dacă unul dintre aceste obiecte nu e conform cu legea, cumpără unul nou. Preţul unei truse medicale pornește de la 30 de lei, iar un extinctor costă în jur de 60 de lei. Întregul pachet legislativ are un preț cuprins între 70 și 120 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel