Cât plătește OMV Petrom pentru servicii de prospecțiune în Marea Neagră

OMV Petrom a încheiat acorduri-cadru în valoare de 95,3 de milioane de euro fără TVA, cu Dolphin Geophysical AS, din Norvegia, şi CGGVeritas Services, din Franţa, pentru servicii de prospecţiune seismometrică offshore în

Potrivit anunțului de atribuire publicat de companie, obiectivul acordurilor este asigurarea accesului la resursele blocului Neptun. Acordurile sunt necesare pentru realizarea, în cadrul contractelor subsecvente, a serviciilor de prospecţiune seismometrică offshore (marină) în Marea Neagră. Serviciile au fost atribuite prin negociere, la începutul lunii octombrie și pot fi subcontractate.

Conform companiei, autoritatea contractantă a aplicat procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, întrucât, în urma licitaţiei deschise au fost prezentate numai oferte necorespunzătoare, anume complet irelevante în raport cu obiectul contractului. Potrivit anunţului de participare la licitaţia dechisă, publicat în mai, compania intenţiona să încheie un acord-cadru cu maxim trei agenţi economici, pe o durată de patru ani şi o valoare estimată fără TVA cuprinsă între 4,7 milioane euro şi 93,3 milioane euro fără TVA. S-a decis încheierea unor acorduri-cadru cu fiecare operator economic invitat, urmând ca adjudecarea contractelor subsecvente să se facă între promitenţii contractori.

OMV Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production România au anunţat, la începutul anului, o descoperire semnificativă de gaze la exploatările din Marea Neagră. Estimările plasează resursele de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, echivalentul a 3-6 ori consumul anual al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel