Carmen Dan, ministru MAI, primele măsuri pentru episodul dur al iernii

Dan Carp / 26 feb 2018 / 16:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Luni, 26 februarie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, în sistem videoconferință, o ședință a Comandamentului de iarnă pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, condusă de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

În cadrul întâlnirii, ministrul afacerilor interne a anunțat că primele măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de vremea severă au fost luate încă de la momentul emiterii avertizărilor meteorologice.

Astfel, în cursul zilei de ieri au fost relocate forțe ale ISU din județele fără probleme în județele aflate sub avertizările ANM. Pentru misiunile de sprijinire a comunităților și a populației MAI a mobilizat aproximativ 17.000 de angajați care au la dispoziție peste 7.500 utilaje și mijloace de intervenție, dintre care 26 șenilate – autospeciale care permit accesul în zone înzăpezite.

 

Zeci de autovehicule deblocate

 

În cursul zilei de astăzi, efectivele MAI au intervenit pentru ajutorarea a 70 de persoane aflate în dificultate. Cele mai dificile misiuni au fost cele pentru asigurarea intervențiilor medicale de urgență. O intervenție dificilă a presupus deblocarea unei ambulanțe care transporta o gravidă la spital, pe DJ 503 între localitățile Botoroaga și Moșteni, iar o alta asigurarea transportului unei tinere de 17 ani care necesita dializă și a cărei familie a refuzat în cursul zilei de ieri să fie internată preventiv, înainte de începerea viscolului.

Totodată, în ultimele 24 de ore, s-a acționat pentru deblocarea a zeci de autovehicule care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. 

 

[citeste si]

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24