Carantină două săptămâni. Cîţu a contrazis-o pe Andreea Moldovan. Bogdan Chirieac, reacţie ironică: Să stăm 20 de săptămâni, moare cu zile virusul

Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat după ce secretarul de stat din ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a spus că un lockdown naţional de două săptămâni ar putea ajuta la reducerea numărului de infectări zilnice. 

După ce premierul Cîţu a spus că nu se pune problema de aşa ceva şi că România se îndreaptă spre relaxare, nu spre lockdown, Bogdan Chirieac a arătat că există o problemă de comunicare între cele două părţi. În plus, Bogdan Chirieac a comentat şi pe seama teoriei că această propunere ar veni de fapt pentru a sonda opinia publică cu privire la un nou lockdown. 

VEZI Secretarul de stat Andreea Moldovan propune două săptămâni de carantină pentru a opri virusul. „Ar face minuni”

"Eu nu am auzit despre dânsa, apropo de cei mai competenţi medici ai României, până nu a ajuns mâna dreaptă a lui Vlăduţ Voiculescu, magicianul, excelenţa sa, ministrul. Înţeleg că are nişte decizii în Ministerul Sănătăţii, atâta lume mi-a povestit, încât mi-a căzut şi bruma de păr pe care o mai aveam în cap. Dar nu asta e problema. Întrebarea e simplă: de ce unul spune hăis şi altul cea. Îi bănuiţi de prea multă coordonare. Pur şi simplu! 

Nu se coordonează ministerul Sănătăţii cu premierul, cu Ministerul Educaţiei. Aţi avut impresia că a existat vreo coordonare până acum între domniile lor? Nu! A zis femeia că să stăm două săptămâni. Dar de ce două săptămâni? Să stăm 20 de săptămâni şi atunci chiar ne batem joc de virus. Moare cu zile. Sigur, mai e şi problema de unde mănânci, că nu toată lumea lucrează la stat, să primească salariu indiferent ce se întâmplă", a spus ironic Bogdan Chirieac. 

Florin Cîţu a respins varianta lockdownului 

"Dl Cîţu vorbeşte din punctul său de vedere ca finanţist şi economist şi spune că nu mai rezistăm, că nu mai putem închide economia. FMI-ul spune că vom avea creştere de 6 la sută anul ăsta, peste ce a preconizat Guvernul în legea bugetului. Păi dacă ţii economia închisă, nu ai cum să mai ai creştere economică, apropo de zicerile astea", a mai spus Bogdan Chirieac la România TV. 

VEZI ŞI Carantină două săptămâni, propusă de Moldovan. Cîțu: Eu m-am opus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel