Campionatul Portugaliei - Benfica profită de pasul greşit făcut de FC Porto

Echipa Benfica Lisabona s-a distanţat la două puncte de marea sa rivală FC Porto, cu care a împărţit până acum prima poziţie în clasamentul campionatului de fotbal al Portugaliei, după meciurile disputate miercuri în cadrul etapei a 9-a din Primeira Liga.

"Vulturii" s-au impus pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în faţa formaţiei Portimonense, prin golurile lui Andre Almeida (17), Ruben Dias (46) şi Carlos Vinicius (63, 65).

FC Porto a avut, în schimb, o misiune mult mai dificilă pe terenul echipei Maritimo Funchal, cu care a terminat nedecis, 1-1, "dragonii" înregistrând cu această ocazie prima remiză a sezonului.

Maritimo a deschis scorul în minutul 18, prin francezul Franck Bambock, Porto reuşind să egaleze în finalul jocului, prin internaţionalul portughez Pepe, fostul fundaş al lui Real Madrid (84).

Benfica şi FC Porto sunt urmate în clasament de nou promovata FC Famalicao, revelaţia acestui început de sezon, care a a dispus pe teren propriu, cu 2-1, de Gil Vicente.

Tot miercuri, Vitoria Guimaraes, echipă care a eliminat-o pe FCSB în play-off-ul actualei ediţii a Europa League, a dispus cu 5-0 de Belenenses şi a urcat pe poziţia a patra, depăşind-o pe Sporting Lisabona, care urmează să joace însă joi.

Rezultate:
Rio Ave - Moreirense 1-1
Maritimo Funchal - FC Porto 1-1
Vitoria Guimaraes - Belenenses 5-0
FC Famalicao - Gil Vicente 2-1

Joi sunt programate partidele Pacos Ferreira - Sporting Lisabona, Boavista Porto - Sporting Braga şi Santa Clara - Vitoria Setuabal.

Partida Desportivo Aves - Tondela (0-1) s-a disputat pe 5 octombrie.

Clasament: 1. Benfica 24 puncte, 2. FC Porto 22 puncte, 3. Famalicao 19 puncte, 4. Vitoria Guimaraes 15 puncte, 5. Sporting Lisabona 14 puncte, etc.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel