Bugetul Sănătăţii a fost majorat cu 6,2 milioane lei pentru Registrul Donatorilor de Celule Stem

lei noi
lei noi

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost majorat cu 6,2 milioane lei, iar schema de personal a fost suplimentată cu 24 posturi pentru a se asigura funcţionalitatea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem, a anunţat premierul Emil Boc, la sfârşitul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată de ProTV, că Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem ar putea deveni funcţional în câteva luni, iar din luna mai începe evaluarea produselor prelevate şi continuă recoltarea în centrele de transfuzie din toate zonele ţării, scrie Mediafax.

În aprilie 2009, în cadrul emisiunii "România, te iubesc!" de la ProTV, premierul Emil Boc şi ministrul Sănătăţii din acea perioadă, Ion Bazac, au anunţat, că în septembrie va fi deschis Registrul Donatorilor Neînrudiţi.

Înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice a fost decisă de Guvern la începutul lunii iulie 2009.

Citește și: O șansă în plus de vindecare pentru oamenii cu boli hematologice. S-a înființat Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel