Budăi: Cîțu își recunoaște singur incompetența și nepăsarea. Dovada, în postarea premierului

Facebook - Marius Constantin Budăi
Facebook - Marius Constantin Budăi

Deputatul Marius Constantin Budăi îl critică pe premierul Florin Cîțu, considerându-l incompetent. 

Deputatul Marius Constantin Budăi îl critică dur pe premierul Florin Cîțu pentru că nu deține toate datele în privința costului energiei, deși piața s-a liberalizat. 

”Încă premierul României, Florin Cîțu, își recunoaște singur, într-o postare pe Facebook, incompetența și nepăsarea. Cică a avut astăzi, la aproximativ două luni de la liberalizarea pieței energiei, o întâlnire cu ministrul Energiei și reprezentanții ANRE, OPCOM, Transelectrica și Consiliul Concurenței pentru "a înțelege mai bine situația creșterii prețurilor la energie și gaze".

Păi, măi fantasticule, nu cumva ar fi trebuit să convoci această întâlnire înainte de a-i săraci pe cetățenii români? Îți spun eu: BA DA! Dar, ție nu-ți pasă! Tu afli cu întârziere că s-a scumpit energia, dar dai Ordonanță de Urgență prin care dai liber la debranșări, tu nu știi prețul la pâine, dar ai înghețat veniturile cetățenilor români în timp ce prețurile au crescut până la cer, dar le spui că le-a crescut puterea de cumpărare. Ăsta ești tu!”, a scris Marius Constantin Budai pe pagina sa de socializare. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Marius Constantin Budai (@mariusconstantinbudai)

Prețul energiei ar putea crește

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că există un risc real de a avea o creștere a prețului la energie la iarnă. 

„Încercăm să ne mutăm spre energie verde, iar viteza cu care te miști spre energie verde înseamnă să închizi sursele de energie pe care le ai, care poluează, dar și costuri. De exemplu, dacă noi închidem mai repede facilitățile pe care le avem astăzi de a produce energie care poluează s-ar putea să avem o problemă de capacitate de producție și să trebuiască să importăm mai mult. Astăzi importăm net energie electrică și de aceea suntem dependenți de prețul internațional. Sunt soluții pentru termen scurt, pentru această iarnă, de fapt, începând cu această toamnă, și soluții pentru termen mediu și lung”, a spus premierul Florin Cîțu, joi seara, la TVR 1, despre posibilitatea creșterii prețului la energie.

„Dacă vrem să rezolvăm problema, să nu avem această fluctuație a prețurilor, avem nevoie de o capacitate de producție internă mai mare. (...) Trebuie să creștem și conectivitatea. Sunt țări din UE care au energie la un moment dat mai ieftină și putem să importăm de acolo mai ieftin. Lucrăm pe mai multe paliere, eu am vrut să am o imagine clară, să știu cum aloc resursele pe următorii ani”, a mai spus premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel