Brazilia - Belgia. Avancronica meciului, CM 2018

Brazilia. foto: facebook / @fifaworldcup
Brazilia. foto: facebook / @fifaworldcup

Brazilia şi Belgia se vor înfrunta vineri, de la ora 21,00 (ora României), la Kazan, pe Kazan Arena, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, ar fi putut fi o finală a turneului.

Ambele echipe privesc cu încredere meciul de vineri, după victoriile din optimi, obţinute în mod diferit. Selecao, inspirată de Neymar şi Willian, a trecut cu 2-0 de Mexic, în timp ce Diavolii roşii au învins Japonia cu 3-2, după o revenire dramatică de la 0-2.

Formidabilul atac belgian, alcătuit din Eden Hazard şi Romelu Lukaku (alături de soluţii alternative ca Mertens, Januzaj sau Batshuayi), va avea o misiune grea în faţa uneia dintre cele mai bune defensive ale turneului, Brazilia primind un singur gol în Rusia şi doar şase în ultimele 25 de partide.

Speranţa unei fisuri în blocul apărării selecţionatei auriverde este dată de absenţa mijlocaşului defensiv Casemiro, suspendat pentru meciul de la Kazan. Locul lui în formula de start va fi luat probabil de Fernandinho (Manchester City).

Meciul din sferturi ar putea marca revenirea fundaşului stânga Marcelo, accidentat la spate în partida cu Serbia, deşi Filipe Luis a făcut un joc bun în optimi.

În atac, Brazilia se bazează în continuare pe vedeta Neymar, în ciuda criticilor pentru presupuse simulări. Deşi vârful Gabriel Jesus nu a reuşit să înscrie până acum, Willian şi Philippe Coutinho suplinesc lipsa lui de eficacitate.

Belgia încearcă să se califice în prima ei semifinală după cea din 1986.

Brazilia nu a pierdut niciunul din ultimele sale 16 meciuri oficiale, în timp ce Belgia e neînvinsă de 22 de partide. Ultimul său eşec într-o partidă oficială a fost în sferturi la EURO 2016, în faţa Ţării Galilor. Echipa Canarinha nu a primit gol în 19 din 25 de partide cu selecţionerul Tite la comandă. În celelalte şase partide a primit de fiecare dată un gol.

Brazilia are cinci titluri mondiale în palmares, dar a fost eliminată în sferturi la două din ultimele trei Cupe Mondiale.

Belgia este echipa cu cel mai bun atac la CM 2018, având 12 goluri marcate.

Brazilia a câştigat trei din cele patru partide în care a avut lovituri de departajare la Cupa Mondială, inclusiv o finală cu Italia, în 1994. Belgienii s-au impus în singurul lor meci decis la penalty-uri, în faţa Spaniei, în sferturi în 1986.

Brazilia are trei jucători cu cartonaş galben, Neymar, Philippe Coutinho şi Filipe Luis, în timp ce de la belgieni în această situaţie se află Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen, Leander Dendoncker, Thomas Meunier şi Youri Tielemans.

Cele două echipe s-au înfruntat până acum de patru ori, sud-americanii ieşind victorioşi de trei ori, ultima oară în 2002, în optimi la Cupa Mondială. Belgia a câştigat primul lor duel, un amical din 1963, cu 5-1.

Câştigătoarea va juca în penultimul act cu Franţa sau Uruguay.

Echipele probabile pentru meciul de pe Kazan Arena (capacitate 42.873 locuri):
Brazilia: Alisson - Fagner (Danilo), Miranda, Thiago Silva, Marcelo (Filipe Luis) - Fernandinho, Paulinho - Willian, Philippe Coutinho, Neymar - Gabriel Jesus. Selecţioner: Tite.
Belgia: Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen - Thomas Meunier, Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Nacer Chadli - Dries Mertens (Adnan Januzaj), Romelu Lukaku, Eden Hazard. Selecţioner: Roberto Martinez.

Arbitru: Milorad Mazic (Serbia)

Vezi şi: Program meciuri vineri, 6 iulie, Cupa Mondială 2018

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel