Urmărește emisiunea live


Bomba din PNRR! La ce creșteri de TAXE s-au angajat cei care l-au NEGOCIAT

Adrian Câciu, ministru de Finanțe/ gov.ro
Adrian Câciu, ministru de Finanțe/ gov.ro

Ministrul de Finanțe a vorbit despre angajamentele ce au fost puse în cârca românilor, în PNRR. 

"Este o realitate despre care lumea nu a știut. Și astăzi am făcut publice câteva elemente din PNRR. Asta pentru că apropo de cei care acuză ar trebui să citească ce au propus aprobării pe ascuns. Țara nu a știut că PNRR-ul conține și o reformă fiscală care viza și vizează până la urmă o analiză a regimului fiscal în scopul revizuirii unor impozite inclusiv impozit pe proprietate, inclusiv impozite pe venit sau contribuții. Tot în acest PNRR se prevede ca această analiză să se facă cumva din birou și cu asistență tehnică oferită de instituții financiare internaționale dar fără dezbateri. Ceea ce am vrut eu să atrag atenția și să scot în evidență este că facem într-adevăr pentru că trebuie să îndeplinim reformele din PNRR, dar începem o dezbatere publică și formalizat în care principalii actori vor fi cei din mediul de afaceri care vor veni cu o serie de propuneri evident pentru a atinge acele ținte din PNRR.", a declarat Adrian Câciu.

Iată ce scrie în PNRR

Revizuirea cuprinzătoare a sistemului fiscal, vizează să identifice distorsionările și domeniile în care se poate dezvolta legislația fiscală incidentă în special pentru impozitul pe profit, impozitul pe venit și contribuțiile la asigurări sociale, CAS, CASS, CAM. Precum și impozitarea proprietăților, astfel încât să fundamenteze decizii pentru o retragere treptată a stimulentelor fiscale excesive, în special pentru impozitul pe profit, pentru toți din zona de business, impozitul pe venit și CAS, CASS, CAM fără a fi afectată creșterea economică și dezvoltarea sectoarelor economice impactate de deciziile de politică fiscală.

Legislația fiscală va face obiectul unei analize amănunțite cu asistență tehnică în special în domeniu impozitelor și contribuțiilor sociale datorate pe veniturile obținute persoanelor fizice, impozitul pe profit inclusiv regimurile speciale de care beneficiază cu titlu de excepție impozitele pe proprietate, impozitele locale și taxa verde, adică toate impozit trebuie reluate în discuție.

Citește mai mult pe DCBusiness.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel