Avertizare ANM: România, lovită de caniculă în ultima săptămână din iulie

Meteorologii anunţă temperaturi de până la 40 grade la umbră în ultima săptămână din luna iulie. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele de temperatură-umezează va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Romînia se va afla sub influența unui val de temperaturi ridicate, care până spre sfârșitul săptămânii indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

LUNI, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, unde și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile intracarpatice și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină și vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă, iar pe parcursul zilei și în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest, precum și în nordul litoralului.

Vezi și: Schimbările climatice ne vor răpi bucuria verii. Experții avertizaseră de ani întregi că se va ajunge aici

În București, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

MARTI. Valul de căldură se va intensifica. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil și pe alocuri, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse, posibil cu caracter torențial, în nord-vestul, nordul, centrul țării și la munte. Izolat vor fi vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

În București vremea va deveni caniculară, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

MIERCURI. Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unități îndeosebi în sud-vest și sud) și va fi caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 31 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime local peste 20 de grade în zonele joase de relief, vor fi cuprinse la scara întregii țări între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel