EXCLUSIV  Autorizațiile de construcție, DEBLOCATE după interviul DCNews LIVE cu Daniel Tudorache. Guvernul a dat OUG

Autorizațiile de construcție pentru București au fost deblocate astăzi de Guvernul Grindeanu, în urma interviului live acordat de primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, pentru DCNews

Anul trecut Guvernul Cioloș a blocat emiterea de autorizații de construcție. Oamenii au ajuns să fie trimiși de la Primăria de Sector la Primăria Capitalei și invers. Nu era vina lor, nici a primarilor, ci a unei prevederi fără temei. 

Ce spunea Daniel Tudorache ieri la DCNews LIVE

Concret, din septembrie 2016 eram în această situație din cauza unui vid legislativ. Legea construcțiilor, așa cum a fost modificată de Guvernul Cioloș, spunea că ”Primăria Capitalei poate acorda autorizație de construcție pe o rază de 100 de metri de la un monument, dincolo de 100 de metri, primăria de sector. Din septembrie 2016, în lege se spune așa: pe lângă monumente, Primăria Capitalei are dreptul să dea acele autorizații și acolo unde sunt situri, 100 de metri în jurul siturilor.”

”În momentul de față, am solicitat de la Ministerul Culturii să îmi dea situația siturilor din Sectorul 1. Nu există. Neștiind unde sunt situri, nu știu dacă eu, ca primar de sector, am dreptul să dau autorizație sau are dreptul Primarul General. În momentul de față, noi plimbăm petenții de la Primăria de sector la Primăria Generală. Ca să nu fac abuz în serviciu, mai bine stau și aștept forma legală pentru a putea emite autorizație de construcție", a explicat Daniel Tudorache la interviurile DC News. Primarul Sectorului 1 a mai precizat că au fost dați în judecată pe bună dreptate, iar un funcționar din Ministerul Dezvoltării Regionale le-a spus că nu vede care este urgența pentru a da o OUG în vederea remedierii situației: ”OUG este făcută. Ne-am dus la MDRAP și un angajat de acolo ne-a spus: 'dar care e urgența?'. Sunt mulți angajați de acolo care nu știu dacă au interesul ca această țară să funcționeze”. 

[citeste si]

Astăzi, ca urmare a semnalului dat de către primarul Sectorului 1 la DCNews LIVE, Guvernul a dat OUG prin care sunt scoase siturile din competența Primăriei Capitalei și rămân doar la primăriile de sector. Astfel, au fost deblocate autorizațiile de construcții în întreg Bucureștiul, în special în Sectoarele 1, 2 și 3, acolo unde erau cele mai mari probleme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel