Aston Martin, marca preferată a lui James Bond, scoasă la vânzare

aston-martin-logo-opt
aston-martin-logo-opt

Proprietarul Aston Martin a primit două oferte la propunere de vânzare, una de la grupul indian Mahindra & Mahindra, iar cealaltă de la fondul londonez Investindustrial.

 Investment Dar Co. din Kuweit deţine Aston Martin împreună cu alţi investitori kuweitieni. Compania caută de câteva luni oferte de preluare a brand-ului Aston Martin, marca preferată de automobile a lui James Bond. Grupul de investitori din Kuweit a preluat Aston Martin de la Ford în 2007, pentru 503 milioane lire sterline, şi vor să vândă compania pentru a-şi plăti datoriile.

Prima ofertă pe care Investment Dar Co. a primit-o a fost de la Investindustrial. Fondul londonez a oferit aproape 250 de milioane de lire sterline (echivalentul a 400 de milioane de dolari), însă producătorul indian de maşini Mahindra a înaintat o ofertă mult mai atractivă, au declarat surse apropiate companiei deținătoare a Aston Martin. Cumpărătorul va prelua 50% din drepturile de vot în acţionariat şi 40% din acţiuni printr-o majorare de capital, au afirmat sursele.

Noul investitor ar ajuta Aston Martin să-şi majoreze capacitatea de producţie şi să dezvolte noi modele, pentru a-şi consolida poziţia în raport cu principalii competitori, Bentley şi Ferrari, controlaţi de Volkswagen, respectiv Fiat.

Foondul londonez Investindustrial a vândut, în acest an, producătorul de motociclete Ducati Motor Holding către constructorul german de autoturisme de lux Audi. Surse apropiate situaţiei susţin că oferta Investindustrial pentru preluarea Aston Martin include o posibilitate de colaborare între marca britanică şi AMG, divizia sport a Mercedes-Benz, însă informațiile nu a fost comentate de Daimler, proprietarul Mercedez-Benz.

Aston Martin lucrează cu motoare Ford, însă și-a pierdut accesul la resursele oferite de grupul american după ce a fost preluat de grupul din Kuweit. Totodată, compania britanică este singurul mare producător independent de autoturisme de lux din lume, nefăcând parte dintr-un concern auto. Independenţa poate fi însă un handicap în industria auto, aflată într-o perioadă de consolidare şi investiţii uriaşe pentru inovaţie şi dezvoltarea de tehnologii prin care să crească eficienţa energetică a automobilelor.

Potrivit Mediafax, acţionarii ar putea lua până luni o decizie privind vânzarea Aston Martin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel