”Aroganță, dispreț, iresponsabilitate”. Ministru PSD, revoltat după afirmația lui Dragu

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, a criticat Guvernul Cioloș, după ce ministrul Anca Dragu a lămurit că nu există bază legală pentru ”Cumințenia Pământului” pentru a fi alocat buget. 

”Citind declarația doamnei ministru Anca Dragu, de la Finanțe: ”Pentru 'Cumințenie' nu avem baza legală [...]. Bugetul se întocmește pe baza legală existentă. Dacă nu avem un temei legal, nu putem aloca o sumă în buget, ca atare nu există o sumă alocată Ministerului Culturii”, mi-a venit în minte o replică a lui Mazilu: ”Eu am ridicat problema, eu o relativizez!”.

Pentru Dumnezeu! Timp de aproape un an de zile guvernul Cioloș a isterizat țara, a înfășat clădirea Guvernului în lințoliul ăla cu slogan inept, a făcut din achiziția statuii etalon de patriotism, după care vine și ne spun candid: ”Ne scuzați, achiziția se amână pentru o dată care va fi anunțată ulterior. Până atunci v-am făcut la portofel, fraierilor!”.

[citeste si]

Cum să spui așa ceva: ”nu avem bază legală!”? Păi, nu știai pe ce te bazezi când plusezi în negocieri? Cum ai acceptat prețul umflat cu șase milioane de euro? Acum vrei să pasezi responsabilitatea Parlamentului? Nu Parlamentul a acceptat evaluări fanteziste. Nu Parlamentul a negociat cu proprietarii. Nu Parlamentul a declanșat campania de subscripție publică. Este un act de lașitate din partea Guvernului.

De fapt, guvernul Cioloș n-a avut bază legală pentru populism. Pentru că tot acest demers a fost unul populist. O mimare a patriotismului, o manipulare a sentimentului național. Iar cetățenii au respins acest demers. Ceea ce mi se pare și mai periculos în acest eșec al Guvernului este faptul că el dezvăluie lipsa de responsabilitate cu care a fost guvernată România. Nu am văzut pe nimeni venind și spunând: "Stimați concetățeni! Am făcut o gravă eroare de judecată. Ne cerem scuze! V-am înșelat așteptările. Vom trage concluziile care se impun și vom acționa în consecință!" Adică măcar cu o demisie simbolică, acea demisie de onoare cerută politicienilor. Se pare că onoarea nu se poartă la tehnocrați. Acolo e altă modă. Aroganța. Disprețul. Iresponsabilitatea.” a scris pe Facebook fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel