Apă cu proprietăți terapeutice la fântâna ”Tudor Arghezi” din Orășelul Copiilor

arghezi
arghezi

Fântâna ”Tudor Arghezi” a fost inaugurată în parcul din  Orășelul Copiilor de către primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. La nici o săptămână de la inaugurare, locuitorii sectorului 4 au venit cu bidoane pentru a le umple cu apă din fântână. Potrivit administrației locale, apa aceasta are proprietăți terapeutice, fiind bogată în minerale și având o puritate ridicată.

Autor: Manuela Macoveanu

Inaugurăm această fântână, situată chiar pe locul în care poetul făcea promenade, şi 'Puţul celor trei olteni', amintit de Arghezi în versurile sale, era alimentat din aceeaşi pânză freatică, pe care o valorificăm şi noi astăzi. Mai povestea marele poet cum că pe vremuri, la Mărţişor, o fântână distribuia cu ciutura oamenilor obosiţi şi vitelor apa ei adâncă şi proaspătă. Cinstim astfel memoria lui Tudor Arghezi şi a versurilor sale, care amintesc de oameni şi vremuri despre care unii dintre noi au auzit doar povestindu-se, a susţinut primarul, potrivit unui comunicat al administraţiei locale.

Fântâna este situată pe esplanada cu acelaşi nume, în mijlocul unei piaţete pavate cu piatră cubică recuperată în urma asfaltării străzilor din sectorul 4 şi recondiţionată, aceasta fiind alimentată de un izvor deosebit, apa având limpezime şi puritate ridicate, după cum susţin reprezentanţii administraţiei locale. Adusă la suprafaţă printr-o tehnologie performantă, apa nu este poluată, îşi păstrează calităţile, specialiştii afirmând că poate avea chiar şi efecte terapeutice.

Pentru construire s-a folosit tehnologia forării sondelor, cantitatea de apă a izvorului fiind una impresionantă.

Conform obiceiului creştin, fântâna a fost sfinţită de un sobor de preoţi, care au binecuvântat edificiul şi pe toţi cei prezenţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel