ANRE: "Reducerea facturii la energie electrică este o sarcină foarte grea"

Căloiu Oana / 27 Martie 2013 / 16:02 Salveaza PDF Comentarii
factura
factura

El a adăugat că una dintre propuneri privind diminuarea efectelor facturi a preţurilor energiei, în acest an, este amânarea comercializării unui anumit număr de certificate verzi pentru diverse categorii de

Reprezentanţii ANRE au discutat cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, despre posibilităţile de reducere a facturii la energie. Pentru această măsură se impune "o sarcină foarte grea", și anume diminuarea efectelor în facturi a schemei de sprijin a energiilor regenerabile, potrivit lui Zoltan Nagy Bege, membru ANRE.

"Este o sarcină foarte grea, şi pentru ANRE, şi pentru Guvern, să dăm nişte preţuri suportabile", a spus miercuri Bege. Oficialul a adăugat că una dintre propuneri privind diminuarea efectelor facturi a preţurilor energiei pentru 2013 este amânarea comercializării unui anumit număr de certificate verzi pentru unele energii regenerabile. Oficialul ANRE ca spus că Autoritatea va dezbate raportul de monitorizare a pieței pentru 2012, precum şi propunerile de modificare, pentru a se evalua posibilitatea de a reduce numărul de certificate verzi.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25