COD GALBEN  ANM, alertă meteo generală, 12 - 14 mai 2021. Vremea în București

foto pixabay/ Se schimbă vremea în toată țara, prognoza meteo 12-14 mai 2021
foto pixabay/ Se schimbă vremea în toată țara, prognoza meteo 12-14 mai 2021

De astăzi, de la ora 16:00, până vineri, la ora 21:00, va fi în vigoare o alertă meteo generală. În plus, a fost emisă și o avertizare de Cod Galben pentru vestul țării. 

Alertă meteo generală

De la ora 16:00, de astăzi, 12 mai, până la ora 21:00, vineri, 14 mai, se anunță manifestări de instabilitate atmosferică. 

”În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...30 l/mp.” avertizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

Cod Galben de vreme rea în vestul țării

De la ora 16:00, de astăzi, până joi, 13 mai, la ora 10:00, a fost emisă și o alertă de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp.” anunță ANM. 

Prognoza meteo pentru București

A fost emisă și o prognoză meteo specială pentru București. Urmează averse cu descărcări electrice în special în cursul nopților de miercuri spre joi și joi spre vineri. Vineri, viteza vântului se intensifică, ajungând la 40-55 km/h. 

”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel încât, îndeosebi în cursul nopților de miercuri spre joi (12/13 mai) și joi spre vineri (13/14 mai) vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de vineri (14 mai), cu viteze la rafală de 40...55 km/h. Temperaturile minime vor fi de 10...12 grade, iar cele maxime de 22...25 de grade.” anunță ANM. 

Vezi și: Prognoza meteo până în 7 iunie. Vreme capricioasă în mai, cu ploi și temperaturi oscilante. Iunie vine cu vreme frumoasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel