Ana Birchall, surpriza de la bilanțul DNA. Lucian Bolcaș: A punctat ce lipsește

Premieră la bilanțul DNA. Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a subliniat că s-au dublat achitările și că, deși prejudiciile identificate sunt foarte mari, recuperarea lor rămâne o problemă. 

”Remarcăm faptul că din inculpaţii trimişi în judecată în anul 2016, 114 sunt persoane juridice, ceea ce reflectă o aplecare a procurorilor anticorupţie pentru utilizarea noilor instrumente de drept penal, aşa cum este răspunderea penală a persoanei juridice. Conform aceluiaşi raport, constatăm că numărul persoanelor achitate a crescut în 2016, semnificativ faţă de 2015. De la 35 în 2015, la 74 în 2016. Suntem convinşi că vor fi identificate cauzele acestei creşteri, precum şi măsurile de corectare a situaţiei”, a afirmat Ana Birchall. Ea a subliniat că ”Nu rezultă din raportarea prezentată dacă toate bunurile care au fost obiectul măsurilor de indisponibilizare au fost identificate şi localizate pentru ca, pe viitor, să putem recupera aceste sume, după definitivarea procesului penal. Recuperarea integrală a prejudiciului trebuie să rămâna în continuare o prioritate”. 

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat, la Antena 3, că ”Ana Birchall a punctat ceea ce lipsește din acest raport, neîmplinirile. Sunt aspecte importante și am certitudinea că noul ministru al Justiției va fi cel va pune ordine în lucruri. Justiția românească are o șansă extraordinară. Ministrul Justiției este un adevărat profesor universitar. Cred că trebuie să se termine cu bătaia de joc.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel