Ambasada SUA, prima reacție la OUG pentru migrația primarilor

Ambasada SUA a reacționat după ce Ordonanța de Urgență (OUG) pentru migrația primarilor și consilierilor locali a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a declarat, pentru "Gândul",  că "înainte de mişcarea făcută de Guvern, am avut discuţii cu toate părţile implicate. Am vorbit cu oameni din Guvern, am vorbit cu oameni din afara Guvernului, pe mai multe niveluri. Declaraţia noastră nu a luat vreo poziţie pe substanţa problemei, referindu-se mai degrabă la procedură şi la faptul că noi credem că o procedură parlamentară transparentă este cea mai bună cale de urmat când vine vorba despre schimbat legi". 

Despre reținerea Ambasadei SUA dinainte ca OUG să fie adoptată de Guvern, Dean Thompson a explicat că "niciuna dintre aceste chestiuni nu are legătură cu Statele Unite, ci cu România, cu liderii săi şi cu procesul de guvernare. Aceasta este o decizie pe care Guvernul a luat-o pe baza propriilor calcule şi a eforturilor sale de a face – îmi imaginez – ceea ce acesta crede că trebuie făcut. Noi ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la procedură. Ne-am dori să vedem o procedură mai transparentă când vine vorba despre astfel de lucruri". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel