Alexandru Rafila vrea schimbarea atribuţiilor lui Raed Arafat în lupta cu pandemia

Guvernul României
Guvernul României

Raed Arafat nu va mai avea aceleaşi atribuţii ca până acum, anunţă Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru ministerul Sănătăţii. 

”Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul Administrației și Internelor, cât și prim-ministrul vor fi garanții unei desfășurări normale a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție. Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății.

Nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare a sistemului de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila la România TV.

Dr. Alexandru Rafila a fost audiat în Parlament miercuri, la ora 12:00.

VEZI ŞI AUDIERI miniștri Guvern Ciucă, în Parlament, 24 noiembrie 2021

Intervenţie în cazul Nicuşor Dan 

Alexandru Rafila, propus la Ministerul Sănătății în Guvernul Ciucă, a spus că nu există o contraindicație absolută legată de vaccinare, ci poate să existe doar o contraindicație temporară: „Ai o infecție virală, ești răcit, nu te duci să faci vaccinul. Te duci după ce te vindeci”.

Întrebat dacă Nicușor Dan este cumva răcit, Alexandru Rafila a răspuns astfel: „Nu știu exact care este afecțiunea pe care o are ca să pot discuta despre asta și, oricum, există Legea drepturilor pacientului. Chiar dacă aș ști ce afecțiune are, nu aș putea să vă spun.”

„Este normal să dea un exemplu, este un lider al comunității”, a mai spus Alexandru Rafila, citat de Mediafax.

VEZI CONTINUAREA AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel