Alegeri în PNL. Cine sunt președinții aleși

Au avut loc alegeri pentru stabilirea conducerilor organizațiilor PNL.

La conducerea PNL Tulcea, fostul lider al organizaţiei judeţene de tineret a PDL Michael Gudu a fost ales, sâmbătă, preşedintele filialei. 

În favoarea lui s-au pronunţat 99 dintre cei 191 de liberali participanţi la Comitetul de coordonare local, în timp ce contracandidatul său, Dan Lucian Bălan, a obţinut 85 de voturi, potrivit rezultatelor prezentate în cadrul unei conferinţe de presă de noua conducere a organizaţiei municipale a PNL. 

În vârstă de 41 de ani, de profesie avocat, Michael Gudu a fost preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL şi se află în prezent la cel de-al treilea mandat de consilier judeţean. 

La conducerea organizației Mureș a PNL a fost ales senatorul Cristian Chirteş, cu 180 de voturi, în timp ce contracandidatul său, deputatul Doru Oprişcan, fost lider interimar, a obţinut 108 voturi. 

Liderul interimar al PNL Timiş, Nicolae Robu, a câştigat sâmbătă cel de-al doilea mandat de preşedinte al organizaţiei, principalul mesaj transmis colegilor săi de partid fiind cel de unitate, cooperare şi de transparenţă în actul administrativ şi politic. 

Dintre cele 409 voturi exprimate, nouă au fost anulate, 255 de sufragii i-ai revenit lui Nicolae Robu, iar 142 contracandidatului său Alin Nica, primarul din Dudeştii Noi. 

Nicolae Robu le-a mulţumit celor care l-au votat, dar şi-a exprimat sentimentul amar faţă de unele întâmplări lipsite de fairplay din partea opozanţilor săi din PNL Timiş, care au lovit "în onoarea" lui aşa cum niciun psd-ist nu a făcut-o. 

Paul Voicu va conduce Organizația PNL Alba Iulia. Acesta a obținut 314 voturi pentru și 33 impotrivă, iar contracandidatul său, Gabriel Pleșa, a fost votat de 319 colegi și a avut 29 de voturi împotrivă. 

Prim-vicepreşedintele interimar al PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, fost lider judeţean al vechiului PNL, a fost ales sâmbătă preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului pentru un mandat de patru ani, după două tururi de scrutin. 

Fostul senator Nelu Tătaru a fost ales, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Vaslui, după ce a primit 324 de voturi. 

Nelu Tătaru a fost senator de Vaslui în perioada 2012 - 2016, fiind ales pe listele USL. În 2016 a candidat pentru un nou mandat la Senat de pe prima poziţie pe lista PNL, însă nu a reuşit să ajungă în Parlament. Tătaru a preluat, în luna octombrie a anului trecut conducerea interimară a PNL Vaslui, după ce liderul filialei, senatorul Dan Marian, a demisionat din funcţie, fiind pus sub control judiciar, într-un dosar de corupţie care vizează o serie de ilegalităţi cu terenuri.

Nelu Tătaru este de profesie medic chirurg şi lucrează la Spitalul Municipal "Dimitrie Castroian" din Huşi.

Noul preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Brăila este Alexandru Dănăilă, actual consilier judeţean, fost viceprimar şi fost preşedinte al organizaţiei municipale, care a fost ales sâmbătă, cu majoritate de voturi. 

Deputatul Lucian Heiuş este noul preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Hunedoara, la conferinţa de alegeri desfăşurată sâmbătă, la Deva, el devansându-l cu 130 de voturi pe contracandidatul său, Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior.

Lucian Ovidiu Heiuş este născut la 13 noiembrie 1965. Este absolvent al Institutului Politehnic din Cluj-Napoca, licenţiat în economie al Universităţii "Babeş-Bolyai" şi are un masterat în administraţie publică la Universitatea "Vasile Goldiş" din Arad. 

Este deputat PNL din anul 2016 şi se află la primul mandat în Parlament. Înainte de a candida pentru Parlament, a fost director al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice din Regiunea Vest.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel