Alegeri FRF. Hagi, strategie pentru fotbalul românesc

Antrenorul echipei Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi, spune că ar vrea de la viitorul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal sa vină cu un proiect în care să prezinte cum trebuie dezvoltat fotbalul pentru următorii 10 ani, astfel încât publicul să fie din nou atras spre stadioane în număr cât mai mare.

„Dacă vrem să aducem publicul la stadion, să ne uităm ce face România pe următorii 10 ani, dacă există un proiect. Ieşiti şi spuneţi ce vreţi să faceţi şi cum vreţi să schimbaţi fotbalul românesc. Să facem un proiect clar, o viziune pentru următorii 10 ani. Eu îl am, cu 10 puncte, dar nu sunt implicat (...) Aştept de la preşedintele Federaţiei, care va fi, să vină să ne spună clar cum dezvoltăm fotbalul, prima ligă, a doua, a treia. Plus finanţarea centrelor de copii şi juniori, a spus Hagi, joi, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că finanţarea cluburilor şi a acestor centre este extrem de importantă pentru a produce fotbalişti, considerând inadmisibil faptul că în prezent nu există niciun fel de suport financiar.

Hagi a subliniat că este important ca naţionalele României să facă performanţe la nivelul cel mai mare, fie că sunt reprezentative de juniori sau echipa naţională. „Ca să construieşti acest proiect mare trebuie idei clare şi o idee tehnică foarte bine structurată. România are nevoie de un concept tehnic foarte clar şi de o strategie a cărei finalitate să fie crearea unei echipe naţionale mai bună decât a fost a noastră, a arătat Hagi.

Hagi vrea 18 echipe în Liga I


În context, el s-a pronunţat şi pentru schimbarea regulamentului Ligii 1, pledând pentru un număr de 18 echipe şi exprimându-se împotriva sistemului de înjumătăţire a numărului de puncte odată cu fazele play-off şi play-out.

„Când s-a cucerit Cupa Campionilor, nu erau 18 echipe? Când mergeam la turneele finale nu erau 18 echipe? Şi niciodată nu-mi iei jumătate din puncte, nu există aşa ceva să-mi iei din munca mea, a spus Hagi.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit pe 12 ianuarie că alegerile pentru preşedinţia FRF să aibă loc în cadrul Adunării Generale din 18 aprilie. Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

Actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, anunţa pe 26 ianuarie că până la acea dată 182 de membri FRF i-au trimis propuneri de a candida pentru un nou mandat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel