Bogdan Chirieac: Victor Ponta, mișcare politică magistrală, lovește PSD și pe Klaus Iohannis. Singura carte câștigătoare a ALDE

Sedinta Guvern
Sedinta Guvern

Bogdan Chirieac a reacționat după ce ALDE a votat denunțarea protocolului cu PSD și ieșirea de la guvernare.

Bogdan Chirieac a fost întrebat ce câștigă partidul ALDE prin ieșirea de la guvernare.

”Este o mișcare de politician de forță a lui Victor Viorel Ponta care a reușit să-l convingă pe Călin Popescu Tăriceanu să facă o mișcare foarte periculoasă pentru ALDE. ALDE câștigă doar dacă Mircea Diaconu intră în turul doi și devine președintele României. E o singură carte câștigătoare pentru ALDE. În orice altă situație ALDE se va topi în PRO România. Mai mult, demersul ALDE de astăzi, fără doar și poate, are mari șanse să doboare Guvernul Dăncilă.”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac în direct la România TV. 

ALDE va vota pentru moțiunea de cenzură 

Conform analistului politic Bogdan Chirieac urmează ca ALDE să voteze acum moțiunea de cenzură pe care ar urma să o depună PNL. 

”Cu siguranță ALDE va vota moțiunea de cenzură. Vă asigur că PNL-ul, domnul Orban, nu dorește să depună moțiunea de cenzură, dar este constrâns. Nu are nevoie de intrare la guvernare PNL, în acest moment. Este aproape imposibil un guvern de tehnocrați și acest lucru diminuează enorm șansele lui Klaus Iohannis de a intra în turul al doilea. Este o mișcare politică magistrală a lui Victor Viorel Ponta. Este o lovitură atât către PSD cât și împotriva lui Klaus Iohannis.”, susține analistul politic. 

Ce se va întâmpla cu PSD-ul 

”Șansa PSD de a rămâne la Guvernare, pentru că PSD-ul își poate reveni, șansa PSD-ului este să ia bob cu bob și să aducă suficienți parlamentari înapoi în partid. Inclusiv baronii din PSD. Paul Stănescu să fie convins să sprijine actuala conducere a PSD-ului. (...) De partea cealaltă, PNL este obligat, chiar dacă nu vrea, să depună moțiunea de cenzură. Președintele Iohannis nu poate numi un tehnocrat, că în momementul acela mai bine nu mai candidează deloc la prezidențiale și am putea să avem o coaliție majoritară. Un fel de coaliție formată din PNL. Nu știu dacă în momentul acesta PRO România - ALDE ar dori să intre la guverare. Opinia mea este că nu ar dori să facă asta. USR nu va intra nici el la guvere. În afară de guvernul Dăncilă, care își asumă guvernarea, România nu poate să aibă, deocamdată, până pe 24 noiembrie, un alt Guvern”, a mai precizat Bogdan Chirieac. 

Care este următoarea mișcare a lui Victor Ponta

”Cred că jocul următor al politicianului Victor Ponta este un fel de preluare ostilă a PSD-ului, după prezidențiale. Pe partea stângă Victor Ponta se impune. Mișcarea năpraznică a lui Victor Ponta aruncă în aer prezidențialele și crează culoar autentic pentru Mircea Diaconu. Vom asista în următoarele patru luni la o stază din punct de vedere al guvernării pentru România. Nu se va mai întâmpla nimic”, susține Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: ALDE a decis ieșirea de la guvernare. Vot controversat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel