Ajutor Guvern Timișoara. Robu: Sumele acoperă 11%, respectiv 25% din pagube

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a susținut că suma de sprijin acordată de Guvern acoperă foarte puțin din valoarea pagubelor produse de furtuna care a devastat Timișoara. 

”La şcoli, suma este de 19.233.306 lei, din care pentru 2.100.000 lei (reprezentând 10,92%) există promisiuni de alocare de la bugetul de stat, restul de aproape 90% asigurându-se de la bugetul local. La spitale, suma este de 1.326.264 lei, din care pentru 342.000 lei (reprezentând 25,79%) există promisiuni de alocare de la bugetul de stat, restul de aproape 75% asigurându-se de la bugetul local”, scrie primarul Nicolae Robu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Primarul susţine că o bună parte din lucrări s-au efectuat deja graţie mobilizării exemplare a echipelor de meseriaşi ale societăţii primăriei, Colterm.

[citeste si]

”Pentru a se înţelege corect datele (sumele aferente reparaţiilor de la şcoli, n.r.) dăm următorul exemplu: dacă într-o şcoală acoperişul era degradat, dar încă îşi îndeplinea funcţia, iar la furtună a fost spulberat în proporţie de 60%, la remediere se înnoieşte întregul acoperiş, aşa cum e raţional, dar se acoperă de la bugetul de stat doar cota parte de 60% din totalul cheltuielilor”, explică primarul Nicolae Robu.

Premierul Mihai Tudose a primit marţi dosarele cu solicitările de ajutor financiar pentru reparaţiile la şcolile şi spitalele afectate de furtuna de duminică din judeţul Timiş, estimate în total la 1,8 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel