Adrian Năstase: S-a repetat momentul Deveselu

Adrian Năstase, fostul premier, amintește, pe blogul său, un moment legat de inaugurarea de astăzi a statuii din fața Casei Presei. Monumentul ”Aripi” a fost realizat la inițiativa președintelui Emil Constantinescu, care a dat ideea, dar nu și banii pentru construcție, scrie Năstase. paradoxal, guvernul ”comunist” Năstase a finanțat proiectul unui monument al luptei aniticomuniste cu circa 350.000 de euro. În schimb, guvernul Cioloș, care a alocat 3000 de euro pentru manifestare, nu i-a invitat și pe cei care au contribuit la realizarea statuii.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei, la initiativa fostului presedinte, Emil Constantinescu. Fostul presedinte a dat ideea dar nu a dat si banii, asa incât proiectul a demarat efectiv in 2003, când guvernul pe care l-am condus a aprobat proiectul si a adoptat o hotărâre de guvern (HG nr 76/2003), prin care s-a alocat suma de 13,2 miliarde de lei (aproximativ 350 000 Euro), caracteristicile lucrării fiind precizate in anexa la hotărâre. Imi aduc aminte cu nostalgie de discutiile pe care le-am purtat in legătură cu acest monument cu regretatul Ticu Dumitrescu dar si cu maestrul Buculei.

Paradoxal, guvernul „comunist” pe care l-am condus a fost cel care a demarat efectiv proiectul monumentului „anticomunist”!

Si guvernul Ciolos, care organizează această festivitate, participă la cheltuieli. In sedinta de guvern de miercuri, guvernul a aprobat suma de 13 500 roni (aproximativ 3000 Euro) – cheltuieli pentru desfăsurarea evenimentului…

Din cauza presiunilor sindicale – bănuiesc – si a nevoii de austeritate, guvernul Ciolos nu si-a putut permite să invite insă si demnitari din guvernele anterioare. Intr-un fel, s-a repetat ceea ce s-a intâmplat la festivitatea de la Deveselu – unde nu au existat suficiente locuri si pentru cei care porniseră proiectul. Acolo a fost, se pare, si decizia ambasadei americane. Aici a fost, probabil, exclusiv, decizia Administratiei prezidentiale si a guvernului Ciolos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel