EXCLUSIV  Accident grav în Valea Călugărească, Prahova. O tânără a murit, alte 16 persoane rănite. Ce face Poliţia pentru a proteja şoferii în trafic. Costin Tătuc a răspuns la DC Conducem

 Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un grav accident de circulaţie a avut loc la Valea Călugărească, în Prahova, fiind activat şi planul roşu de intervenţie. Costin Tătuc, specialist în siguranţă rutieră, a spus, la DC Conducem, ce face Poliţia pentru a proteja şoferii în trafic. 

"De multe ori eram întrebat, când mergeam la manifestări publice, ce poate face Poliţia pentru a proteja şoferii în trafic, cum îi protejează Poliţia. Le spuneam că Poliţia nu îşi face decât treaba din perspectiva aplicării sancţiunilor contravenţionale, în vegherea respectării legii. Ceea ce trebuie să facem fiecare dintre noi este, de fapt, să respectăm strict prevederile legale. 

Dacă o să conduci respectând cu stricteţe regulile de circulaţie, cu siguranţă nu ai cum să fii implicat într-un accident. 

Dacă faci tot felul de interpretări proprii sau eşti tentat să faci altfel decât prevede legea, riscul este enorm", a declarat Costin Tătuc la DC Conducem. 

Costin Tătuc are peste 25 de ani de muncă în sfera activităţilor preventiv-educative şi de impunere a legii in domeniul poliţiei rutiere, dintre care 15 ani în funcţii de conducere. 

În acest context, amintim că joi, 20 iulie, la Valea Călugărească, în Prahova, a avut loc un groaznic accident de circulaţie între un microbuz de transport persoane şi un autoturism. O tânără a decedat în urma acestui accident. 

O tânără a decedat şi alte 16 persoane au fost rănite în accidentul care s-a produs, joi seară, pe DJ 101F, la Valea Călugărească, în eveniment fiind implicate un microbuz de transport persoane şi un autoturism.

"Din primele cercetări de la faţa locului a reieşit faptul că o tânără în vârstă de 24 de ani, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 101 F, în afara localităţii Valea Călugărească, din direcţia Dârvari către Valea Călugărească, a intrat în coliziune cu un microbuz care efectua transport public de persoane, condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani", a transmis Poliţia Prahova.

În urma impactului, şoferiţa de 24 de ani a fost grav rănită şi medicii au declarat decesul, iar şoferul microbuzului şi cei 14 pasageri ai acestuia (8 bărbaţi şi 6 femei) au fost duşi la spital, arată sursa citată.

De asemenea, pasagera din autoturism, în vârstă de 23 de ani, a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la o unitate medicală.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la faţa locului au acţionat 38 de pompieri militari cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, o ambulanţă pentru transport victime multiple, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi 7 ambulanţe SMURD, precum şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

De la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au intervenit în sprijin 6 echipaje.

La faţa locului a aterizat şi elicopterul SMURD, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel