Informație neștiută despre un ministru: A fost singurul care a făcut acest lucru

Actrița Manuela Florina Hărăbor a dezvăluit o informație neștiută despre unul dintre miniștrii din Guvernul Ponta.

Artista a povestit că a mers să îi ducă un ultim omagiu regretatului bariton Dan Iordăchescu și a fost surprinsă că doar un ministru a venit personal la Opera Română și a depus o coroană. Este vorba despre Ministrul Culturii: Ionuț Vulpescu.

"Am fost azi să-i aduc un ultim omagiu marelui Dan Iordăchescu. Doi sau trei din breaslă, nimeni de la Preşedenţie, nimeni şi nimic din partea Primului Ministru. Singurul care a trimis o coroană şi a venit personal la Opera Română a fost Ministrul Culturii, domnul Ionuţ Vulpescu. Nimeni din publicul pentru care Dan Iordăchescu s-a dăruit o viaţă întreagă.

De televiziuni ce să mai spun? Să transmită cineva măcar o informaţie scurtă în legătură cu ziua şi ora înmormântării? Nici vorbă, că doar nu era vorba de mama lui Zăvoranu, nu? Cu un gust amar mi-am adus aminte de vorba lui Ţuţea: "Am făcut închisoare pentru un popor de idioţi!" Maestre Dan Iordăchescu, aţi cântat o viaţă pentru un popor de nerecunoscători. Bunul Dumnezeu să vă aşeze în loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea", a scris Manuela Florina Hărăbor pe Facebook.

O viață dedicată publicului

Dan Iordăchescu, unul dintre cei mai mari baritoni români, a murit duminică, la vârsta de 85 de ani, după o lungă suferinţă.

În întreaga sa carieră naţională şi internaţională, a întreprins 262 de turnee internaţionale în 61 de ţări, printre care Ungaria, Grecia, Turcia, Rusia, Cehia, Slovacia, Austria, Italia, Elveţia, Germania, Monaco, Spania, Portugalia, Marea Britanie.

A interpretat peste 45 de roluri importante de operă (în special W. A. Mozart, G. Verdi, G. Bizet), în mai mult de 1.080 de spectacole de operă, de la preclasici până la contemporani, şi peste 1.500 de lied-uri în aproape 1.600 de concerte, în toată lumea.

A cântat pe cele mai prestigioase scene (Teatro alla Scala din Milano, Viena Staats Oper, Opera de Paris, operele din Seattle, Hamburg, Munchen, Berlin, Sankt-Petersburg, Los Angeles, San Francisco, New York, Dallas, Teatrul Balşoi din Moscova etc.), având ca parteneri pe Mario del Monaco, Placido Domingo, Mirella Freni, Renata Scotto, Virginia Zeani, Monserrat Caballe, Luciano Pavarotti, J. MacCracken, Franci Corelli, N. Rossi-Lemeni, G. DiStefano şi alţii.

De-a lungul carierei a primit numeroase distincţii, printre care Meritul Cultural clasa a II-a (1964), Meritul Cultural clasa I (1968), Ordinul Steaua de Aur a României în rang de Comandor (2000) etc.

VEZI ȘI: Robert Turcescu îi cere scuze publice ministrului Ionuț Vulpescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel