Robert Turcescu îi cere scuze publice ministrului Ionuț Vulpescu

Jurnalistul Robert Turcescu i-a cerut scuze ministrului Culturii, Ionuț Vulpescu, după ce a interpretat greșit episodul cu "Hamlet".

"Știu că e neobișnuit, dar eu, unul, cred că am judecat pripit, lăsându-mă manipulat de unii "colegi" din televiziuni care au tăiat cu nesimțire la montaj momentul în care ministrul Ionuț Vulpescu se corectează precizând că e vorba de Shakespeare și nu de Hamlet! Omul a greșit, dar apoi s-a corectat imediat. Toți mai și greșim, nu? Ei bine, și eu am greșit judecându-l pripit, prin urmare îi adresez scuze publice!", a fost mesajul lui Robert Turcescu.

Ce a spus ministrul Ionuț Vulpescu

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a transmis duminică o clarificare cu privire la "gafa" pe care ar fi făcut-o atunci când l-a confundat pe Hamlet cu Shakespeare. Acesta a subliniat că nu a fost vorba decât de o greşeală comisă pe fondul oboselii şi a ţinut să precizeze că s-a corectat imediat.

 

Dreptul la adevăr

Posted by Ionuț Vulpescu on 26 Aprilie 2015

"Sunt dezamăgit să văd că unele persoane sunt mai interesate de faptul că (pe fondul oboselii și gândindu-mă la piesa lui Shakespeare) l-am alăturat pe Hamlet lui Cervantes, corectându-mă însă imediat, cum rezultă și din înregistrarea „incidentului", pe care o postez în totalitate, pentru a judeca singuri despre ce a fost vorba (min. 00:31). Faptul că am anunțat, în aceeași declarație, reducerea TVA pentru cărți, o măsură care va ajuta cu adevărat domeniul culturii - inclusiv pe cititorii lui Shakespeare, care, văd cu bucurie, sunt foarte mulți -, a fost irelevant pentru acestea. Din nefericire, veștile bune nu atrag.

Ironia este că singur le-am indicat eroarea mea jurnaliștilor și am rectificat imediat, dar, din păcate, această parte a fost tăiată la montaj. Regret să constat că tabloidizarea a ucis onestitatea profesională și respectul pe care ni-l datorăm unii altora. Ura, linșajul mediatic, abordarea conflictuală a oricărui eveniment și a oricărei probleme ucid dialogul, fac imposibile soluțiile care cer consens și întrețin o stare de încordare în societate. Nu suntem perfecți, greșim și, dacă ne respectăm între noi, ne asumăm civilizat greșelile.

Am fost conștient că pot deveni o țintă pentru unii în momentul în care am acceptat să fac parte din Guvern, dar nu credeam că lucrurile pot merge atât de departe. Mi-am propus o serie de obiective, pe care le consider importante pentru a face din cultură un domeniu cu adevărat prioritar pentru guvernare, iar astfel de „incidente" nu mă vor întoarce din drum. Le mulțumesc celor care m-au susținut și mă susțin. Solidaritatea lor este importantă pentru mine, ca om, nu ca demnitar", a scris Ionuț Vulpescu pe Facebook.

VEZI ȘI: Incidentul în care a fost implicat ministrul Culturii, dezmințit de un martor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel