Zoo București se extinde și va găzdui 7.000 de animale

zoo
zoo

Înființată în anul 1955 sub forma unui serviciu al Secțiunii Gospodăriei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei, actuala Grădină Zoologică București nu corespunde normelor europene. Depășită moral și fizic, Zoo București va suferi în următorii ani o transformare radicală, urmând a deveni Bio Parc Zoo. 

Grădină Zoologică din București nu poate fi mutată, din cauza costurilor foarte mari, iar faptul că o parte din terenul pe care funcționează în prezent este revendicat, autoritățile Capitalei sunt decise să acționeze pentru transformarea zonei de nord, astfel încât numărul vizitatorilor să crească și populația să conștientizeze avantajele protejării biosferei.

În consecință, Zoo București se va mări de zece ori, prin includerea Pădurii Băneasa în viitorul Parcul Bio Zoo, pentru a asigura și prezervarea acesteia din urmă ca pădure de agrement și unde 7.000 de animale se vor bucura de condiții specifice de viață.

Bio Parcul va fi împărțit pe ecosisteme, în care să fie redate condițiile specifice din fiecare Parc natural și național al României, potrivit b365.ro.

Consiliul General al Municipiului București votează, marți, 29 ianuarie, indicatorii tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru "Extinderea adăposturi amplasamente păsări de baltă, exotice și amenajare peisagistică zonă bazin pești". Conform informării de pe site-ul primăriei București, valoarea totală a investiției, extinderea adăposturilor și amenajarea peisagistică, se ridică la 83.765.164.140  lei, durata execuției fiind de patru ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel