Ziua Părinților de Îngeri, marcată în țară și în străinătate

bianca_brad
bianca_brad

Copilașii plecați prea devreme din această lume, vor avea parte, duminică, 27 mai, de o zi numai a lor, marcată de Organizația E.M.M.A. prin Ziua Părinților de Îngeri, eveniment ce se va desfășura simultan în 15 orașe din țară și cinci din străinătate.

Organizația E.M.M.A., fondată de Bianca Brad, încearcă să ofere părinților, care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoțional de care au nevoie și organizează, duminică, începând cu ora 17.30 cea ce-a cincea ediție a Zilei Părinților de Îngeri,  singurul eveniment din România și cel mai mare din lume de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecați dintre noi.

Evenimentul se va desfășura simultan în 15 orașe din țară și 5 din străinătate (Londra și Harlow din Anglia, Jossigny și Bastia din Franța și Toledo din Spania). Părinţii participanți la eveniment vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate cele 20 de orașe, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

În București, evenimentul se desfășoară în altă locație decât cea de până acum, și anume, în Parcul IOR, intrarea dinspre intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății.

„Credem că această schimbare marchează o nouă etapă în evoluția Organizației E.M.M.A. Este timpul să devenim mai vizibili în ochii opiniei publice. Încet, încet lumea începe să înțeleagă care este rolul și misunea noastră, să privească cu alți ochi Părinții de Îngeri și, prin alegerea unei locații deschise publicului larg, am dorit să oferim tuturor posibilitatea să fie mai aproape de noi, mai ușor. (...) Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant, care alină la gandul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lângă ei!”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., care știe, din propria experiență că ”o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii”.

Toate evenimentele din țară vor începe la ora 17.30, iar locațiile de desfășurare a Zilei Părinților de Îngeri sunt: București – Parcul IOR (intrarea dinspre intersecția străzilor Câmpia Libertății cu Baba Novac); Baia Mare – Câmpul Tineretului în fața Muzeului de Etnografie; Brașov – Parcul Central Titulescu; Buzău – Parcul Crâng; Cluj Napoca – Parcul de la Belvedere; Constanța – Plaja Modern; Dej – Parcul mic din Piața Bobâlna; Galați – Parcul Orășelul Copiilor; Iași – Parcul de la Palatul Culturii; Oradea – Orășelul Copiilor – Parcul Rogerius; Pitești – Parcul Primăriei, cu sprijinul Asociației „Sprijin pentru viață”; Satu Mare – Piața Libertății, în fața statuii Vasile Lucaciu; Sibiu – Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu; Târgu-Jiu – Piața Prefecturii, la Catedrală; Timișoara – Str. Banatului nr.5 (continuarea B-dului Budai Deleanu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel