Urmărește emisiunea live


Ziua Pământului. Gesturi simple pe care le putem face pentru o planetă mai curată

Ora Pământului
Ora Pământului

Sărbătorită în fiecare din ultimii 46 de ani pe 22 aprilie, Ziua Pământului este un bun prilej pentru participarea la manifestaţii şi seminarii, dar şi un moment în care putem face promisiuni că vom avea mai multă grijă de planeta noastră sau putem face ceva cu adevărat important. Există, însă, şi câteva lucruri pe care le putem face fiecare dintre noi pentru o planetă mai curată. 

ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită în toate colțurile lumii și, evident, pe Internet. Google este cel care azi ne oferă o serie de cinci imagini din mediile naturale ale Planetei Albastre: tundra, pădurea, savana, deșertul și reciful de corali. Tot acolo apar și cinci animale pentru fiecare climat în parte.

De ZIUA PĂMÂNTULUI ar trebui să învățăm să fim mai responsabili față de planeta pe care locuim. Prin urmare, putem face câteva gesturi minore care, în timp, pot genera schimbări semnificative.

Iată ce poți face de ZIUA PĂMÂNTULUI:

În primul rând, renunță la mașina personală. E în regulă, o poți face doar azi. și apoi, în fiecare zi în care nu ai neapărată nevoie de ea. încearcă mijlocul de transport în comun, s-ar putea să câștigi timp și, cu siguranță, vei polua mai puțin. În plus, vei scăpa şi de nervii din trafic. 

Poţi, apoi, să reciclezi. În multe oraşe din ţară au fost montate de ceva timp pubele special amenajate pentru recipiente de metal, sticle şi plasticuri. Dacă aşa ceva nu există în oraşul tău, poate că ăsta ar fi momentul să îi ceri primăriei să ia măsuri. Şi deşeurile electronice pot fi duse la reciclare, fără a fi aruncate la tomberon. Cele mai multe societăţi de salubrizare le preiau direct de la domiciliu, fără costuri. 

Deşi tentaţia e mare, ideal ar fi să nu ne mai comportăm în natură precum în propria curte. Sau, uneori, poate mai rău. Chiar dacă nu găsim coşuri de gunoi peste tot, asta nu trebuie să fie o scuză. Indiferent de tipul ieşirii în natură, fie la grătar sau cu cortul, respectă mediul înconjurător. Nu arunca gunoaiele unde vezi cu ochii, ia-le cu tine şi lasă-le în primul coş găsit. 

Cel mai simplu lucru, însă, este să plantezi un copac de Ziua Pământului. Te poți implica oricând ca voluntar într-o campanie de plantare de copaci. dacă e prea mult pentru tine, începe mai simplu: plantează ceva în fața blocului sau chiar în balcon la tine. pentru început e suficient un gest simbolic.

Tu cum sărbătoreşti Ziua Pământului? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel