Ziua Încoronării, sărbătorită la Biblioteca Județeană "Lucian Blaga" Alba

La 15 octombrie 1922, avea loc la Alba Iulia unul dintre cele mai importante și mai încărcate de simboluri evenimente din istoria României moderne. 

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba aniversează Ziua Încoronării. „Regele Ferdinand și Regina Maria s-au încoronat în cadrul unei ceremonii fastuoase, ca suverani ai României Mari. Locul de încoronare a fost ales la Alba Iulia pentru că amintea de unirea înfăptuită de Mihai Viteazul la 1600 și de proclamarea Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, la 1 decembrie 1918.

Pe 15 octombrie 2021 se împlinesc 99 de ani de la încoronarea regilor României, Ferdinand și Maria. Cu un an înainte de centenar, pentru a marca acest eveniment, vineri, 15 octombrie 2021, în intervalul orar 8:00-19:00, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va posta, din oră în oră, pe pagina de Facebook, informații de specialitate referitoare la acest mare eveniment istoric.

Mesaje și recomandări de lectură

Programul zilei va cuprinde: mesajul managerului instituției, domnul Silvan Stâncel, cu prilejul Zilei Încoronării, Informații despre Ziua Încoronării ca zi specială, aniversările zilei, recomandări de carte tematică pentru copii și adulți, memoria culturală a locului, rubrica „Citatul zilei”, expoziție tematică de carte, rubrica „Știați că…?” și Bibliovaliza. Alături de aceste rubrici deja consacrate, pe tot parcursul zilei vor avea loc postări de la evenimentele organizate în Alba Iulia, de Casa Regală a României, Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia” arată un comunicat al BJLB Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel