Ziariști condamnați la închisoare în procesul cu Relu Fenechiu

Relu-Fenechiu
Relu-Fenechiu

Patronul ziarului "Bună ziua Iași", Ghiocel Asimionesei și redactorul șef de la aceeași publicație, Alin  Tocan, au fost condamnați, joi, la închisoare cu suspendare condiționată. Ei sunt acuzați de șantaj în formă continuată după ce au încercat să obțină bani de la mai mulți oameni importanți din județ, pentru a nu-i denigra în presă, printre care și Relu Fenechiu, actualul ministru al Transporturilor.

Patronul Asimionesei a fost condamnat la trei ani cu suspendare, cu durată de încarcerare de cinci ani, iar redactorul-șef la închisoare cu suspendare de doi ani, cu durată de încarcerare de patru ani, scrie Ziarul de Iași. De asemenea, ei trebuie să dea persoanelor șantajate despăgubiri morale, care însumate ajung la aproximativ 100.000 de lei. Asimionesei trebuie să-i achite ministrului Relu Fenechiu despăgubiri morale în valoare de 20.000 de lei, iar firmei Fenegrup a lui Fenechiu suma de 3.000 de euro. Alin Tocan trebuie să-i achite lui Ioan Budeanu suma de 20.000 de lei.

Adionesei și Tocan au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în anul 2005, după sesizarea a  douăzeci de oameni de afaceri și politicieni din Iași, printre care și Relu Fenechiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel