Zeci de persoane protestează la CAS București

Casa_de_asigurari_de-sanatate_bucuresti
Casa_de_asigurari_de-sanatate_bucuresti

Disperați că sunt nevoiți să aștepte ore bune în vederea obținerii unor documente care să le ateste calitatea de asigurat, din cauza unor deficiențe tehnice, zeci de persoane protestează, miercuri, în faţa Casei de Asigurări de Sănătate din Bucureşti.

Oamenii sunt supărați din cauza ritmului lent al prelucrării datelor, ei fiind obligați să aștepte ore în șir pentru eliberarea actelor doveditoare că au calitatea de asigurat, care le sunt necesare pentru internarea în spital.

Viteza redusă de procesare a datelor  a fost pusă pe seama unor probleme legate de ordin tehnic, la unul dintre servere, motiv pentru care toate datele care sunt prelucrate au fost preluate de alte două servere, ceea ce explică ritmul mai lent al procesului.

O persoană din rândul protestatarilor a declarat  pentru România TV: "Am nevoie de o adeverinţă pentru fiul meu care este diagnosticat cu diabet şi trebuie să intre în program şi fără acea adeverinţă nu ne descurcăm în continuare. Ultima persoană operată a avut numărul 34, iar eu am 171".

În replică, purtătorul de cuvânt la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, Cristina Călinoiu, a explicat: "Este o problemă de ordin tehnic, o placă la serverul care găzduieşte baza de date se suprapune cu o perioadă de maxim de accesare a sistemului informatic, respectiv raportările furnizărilor de servicii medicale în vederea decontării de către Casă, raportări pe prescripţia electronică şi transferul bazelor de date către ANAF. Viteza de rulare este mică. Nu pot spune dacă prelungim sau nu programul de lucru".

Nu este pentru prima oară când oamenii sunt obligați să aștepte ore în șir pentru un astfel de act justificativ. De altfel, în pofida faptului că un sistem IT poate funcţiona perfect din punct de vedere tehnic, rezultatele sale depind în mod direct de acurateţea datelor introduse, de respectarea regulilor şi termenelor de introducere a lor, de cât de bine funcţionează întreg sistemul sau organizaţia în care el este implementat,

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel