Zece cazuri de hepatită descoperite la Lipova

hepatita
hepatita

În mai puţin de trei luni, în localitatea Lipova, judeţul Arad, s-au înregistrat zece cazuri de hepatită. Primele cazuri au apărut în septembrie, iar în prezent zece copii cu vârste între 3 şi 15 ani au hepatită. Toţi locuiesc pe aceaşi stradă în zona cunoscută Valea Mare, informează AradOn.ro.

Autor: Adi Stroescu

hepatitaNumărul mare de cazuri, toate localizate în acelaşi loc au atras atenţia inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică Arad care au demarat o anchetă în localitatea arădeană. Familiile copiilor bolnavi locuiesc, printre gunoaie, fără a respecta nici cea mai mică regulă de igienă. În ciuda eforturilor responsabililor din primărie, nepăsarea părinţilor bate orice iniţiativă.

De două ori au fost dărâmate latrinele cu scurgere directă în apa ce trece prin zonă şi au fost adunaţi saci de gunoaie. În scurt timp s-a revenit la situaţia iniţială. Singurul lucru ce ţine de modernitate sunt antenele parabolice care îi conectează la secolul XXI. Inspectorii DSP vor începe vaccinarea copiilor care nu au contactat încă boala,dacă părinţii lor îşi vor da acordul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel