Walt Disney a creat prima reclamă a unei mărci de pâine, pentru Puratos

Părintele celor mai îndrăgite personaje ale desenului animat, precum  Donald Duck, Mickey Mouse, Pluto, Cenuşăreasa sau Alice, Walt Disney, a creat pentru grupul belgian Puratos prima campanie mondială de promovare pentru un produs de panificaţie. Ulterior, la distanță de patru decenii, Puratos se bucură de colaborarea cu un alt creator de succes al desenelor animate, Pierre Culliford, alias Peyo, părintele faimoșilor Strumfi. Calitatea acestor campanii reliefează respectul grupului belgian față de clienții săi, dar și sprijinul acordat de nume sonore pentru locul de onoare deținut de Puratos în topul acestei industrii.

Fondat de către un anume monsieur Groot, care dorea să ofere soluții brutarilor și cofetarilor, grupul Puratos şi-a început activitatea încă din 1919, furnizând inițial materie primă pentru cofetari. Deși, ulterior, se intenționa ca în 1923 să iasă pe piaţă cu Pura Malte, un mix pentru pâine cu germeni de grâu prajiţi, prin captarea în afacere a altor doi pionieri ai acestei industrii, François Van Belle şi Pierre Demanet, Puratos dezvoltă portofoliul de produse.

În anii 40, cei doi parteneri îi încredinţează produsul Pura Malte unui “anumit” Walt Disney pentru a crea o reclamă acestui brand.

Astfel, Walt Disney semnează desenele reclamelor destinate unei mărci de pâine ce aveau să apară peste tot, grupul Puratos devenind prima companie producătoare de materie primă pentru industria panificaţiei, patiseriei şi ciocolateriei beneficiară a unei campanii de promovare pentru un produs de panificaţie creată şi dezvoltată de părintele atâtor personaje de desene animate iubite de copii și adulți, totodată. Personaje consacrate ale desenului animat, precum Donald Duck, Mickey Mouse, Pluto, Cenuşăreasa şi Alice sunt folosite cu succes în promovarea produsului Pura Malte, spre deliciul audienţei de atunci şi chiar a celei de astăzi, întrucât vreme de câteva decenii au rămas atât în topul preferinţelor adulţilor, cât şi ale copiilor de pretutindeni.

Ulterior, în anii 80, compania belgiană apelează iarăşi la un creator celebru de desene animate, respectiv Pierre Culliford, alias Peyo, pentru a-i ajuta să promoveze pâinea Smurf, o franzelă albă ce conţinea lapte şi miere. Practic, toate vizualurile dedicate acestui brand, conţineau îndrăgitele personaje de desene animate, Ştrumfii. Campania derulată de către Puratos se bucură de un asemenea success încât devine cunoscută nu numai în Belgia, dar şi în Olanda, Elveţia şi Danemarca. Într-o asemenea măsură, încât tuturor angajaţilor din acel moment li se cere în mod regulat de către numeroşii fani să trimită zeci de mii de mici Ştrumfi (fermierul, plugarul, grădinarul, morarul, brutarul)... şi mai târziu case şi jocuri Ştrumf.

Grupul Puratos dovedește astfel, că locul de onoare în topul producătorilor mondiali de materie primă pentru industria panificaţiei, patiseriei şi ciocolateriei se datorează muncii susţinute a profesioniştilor în domeniu, prin studii elaborate, dar și campaniilor de publicitate care au implicat personaje şi nume sonore precum Disney şi Peyo

Puratos Group, sediul in Groot-Bijgaarden (Bruxelles), produce materie primă pentru industria de morărit, panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania furnizează produse atât către micii întreprinzători, cât şi către retaileri şi marile companii industriale. După aproape un secol de activitate, grupul acoperă cinci continente şi are 63 de filiale şi 53 de fabrici, în care lucrează 5600 angajaţi. Produsele Puratos sunt vândute în peste 100 de ţări, iar cifra de afaceri a grupului depăşeşte 1 miliard de Euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel