Wall Street: Nokia iese de pe piaţa SUA

nokia-profits-down
nokia-profits-down

În fiecare an, Wall Street 24/7 întocmeşte o listă a brandurilor care vor ieşi de pe piaţă în aproximativ 18 luni. În 2010, specialiştii au prevestit cu acurateţe dispariţia mai multor branduri de pe piaţa americană, printre care T-Mobile, Blockbuster sau Dollar Thrifty.

autor: Alex Antonache

Cel mai important nume care apare pe lista de anul acesta este gigantul de pe piaţa telefoniei mobile, Nokia.

În opinia analiştilor de la Wall Street 24/7, Nokia "a murit de mult" şi acţionarii o ştiu foarte bine, aşteptând pe cineva care să îi pecetluiască soarta.

Argumentele care vin să demonstreze faptul că finlandezii de la Nokia nu vor mai rezista independenţi pe piaţă sunt numeroase. Compania are o prezenţă modestă pe piaţa smartphone-urilor, care este în continuă creştere şi este dominată de Apple, Blackberry, HTC şi Samsung. Actiunile Nokia au pierdut aproape 30% de la anuntarea, în februarie, a parteneriatului cu Microsoft. Grupul Nokia este prezent si în România, cu o fabrica de telefoane mobile la Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca, unde are peste 4.000 de angajati.

Totuşi, Nokia reprezintă o achiziţie atractivă pentru companiile care deţin bugetul necesar, atingând, în primul trimestru din 2011, un sfert din vânzările totale de pe piaţa telefoanelor mobile la nivel mondial. Printre companiile care ar putea fi interesate de achiziţionarea Nokia se numără HTC, Samsung, Microsoft sau LG Electronics.

Pe lista brandurilor care vor întâmpina dificultăţi sau vor ieşi complet de pe piaţa, realizată de cei de la Wall Street 24/7, se regăsesc şi alte nume sonore ca Sony Pictures, Saab, Sony Ericsson sau MySpace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel