Șeful misiunii FMI în România, optimist în ceea ce privește leul

vrijer dc
vrijer dc

Șeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer, a declarat că momentan cursul este aproape de echilibru dacă sunt luate în vedere fundamentele economice, adăugând că leul va avea un mic spațiu de apreciere după ce situația va reveni la normal.

"Am făcut o evaluare în baza fundamentelor (...) Prognozele noastre merg pe termen mediu. Prognozele de creştere sunt puţin mai mici decât data trecută. Aceste metode de evaluare sunt relativ precise. Utilizăm mai multe metode şi vedem ce ne spun. Acest curs de schimb este aproape de punctul de echilibru. Din modele apare mai degrabă o subevaluare mică, deci ar exista marjă de apreiciere. Dar subevaluarea este mică şi intră chiar în marja de eroare. Totuşi, dacă ne uităm la actualul nivel de curs, odată ce situaţia din ţară va reveni la normal există spaţiu pentru o uşoară apreciere," a declarat Erik de Vrijer.  Încrezător și parcă lovit de săgeata optimismului, șeful misiunii FMI în România, spune că noii indicatori privind cadrul macroeconomic au fost făcuți pe premisa că situația din România se va calma în puțin timp. Acesta a recunoscut însă o înrăutățire a prognozelor, în cazul în care criza politică din România se va prelungi.

Fondul Monetar Internaţional a revizuit semnificativ în jos prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 0,9%, însă anticipează un avans real al PIB mult mai consistent în 2013, de 3%, informează Mediafax. BNR a făcut public luni, un curs de referință în scădere cu 0,89 bani la, 4,5307 lei/euro, nivel ce reprezintă minimul acestei luni. Un nivel mai redus a fost publicat de BNR la 12 iulie, când euro a fost cotat la 4,5252 lei. Astfel, leul a recuperat 2,52% faţă de nivelul maxim istoric, de 4,6481 lei/euro, consemnat în urmă cu o săptămână, din pricina tensiunilor politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel