Vremea pe o lună, 8 august - 5 septembrie. Urmează trei săptămâni de caniculă. Cod Galben pentru weekend

ANM a emis prognoza meteo pe o lună, pentru intervalul 8 august - 5 septembrie. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe o lună, pentru intervalul 8 august - 5 septembrie 2022. Prima săptămână de prognoză, respectiv 8 - 15 august, se anunță a fi una în normele perioadei, cu temperaturi specifice și cu ceva precipitații în Carpații Meridionali și-n  Apuseni. Dacă nord-vestul țării se va bucura de ploaie, în sud-vest, aceasta va lipsi, fiind sub normele specifice perioadei. Dar, din 15 august, conform prognozei ANM revine vremea mai caldă decât ar fi normal pentru perioada prognozată, caniculară. Meteorologii anunță pentru săptămâna 15- 22 august temperaturi mai ridicate decât cele normale în toată țara, dar mai ales în sud-vest. Vestea bună este că precipitațiile vor fi în normele perioadei. Tendința continuă și-n săptămâna următoare, 22 - 29 august 2022. Însă, în prima săptămână de septembrie, deși vor continua temperaturile ridicate și precipitațiile vor fi deficitare. Deci, trebuie să ne pregătim pentru trei săptămâni caniculare, în special cei din sud-vestul țării. 

Iată ce anunță ANM: 

Vremea 8 - 15 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est.

Vremea 15 - 22 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Vremea 22 - 29 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 29 august  - 5 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor.

Alertă de Cod Galben

În vigoare, la această dată, dar și în weekend, este o avertizare generală de Cod Galben de val de căldură și disconfort termic ridicat. 

”În vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice” a anunțat ANM. 

Vezi în Galeria Foto județele vizate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel