EXCLUSIV  Vremea ”bună”, un DEZASTRU! Secetă în România. Elena Mateescu (ANM), ce s-a întâmplat în ianuarie 1989. Nou record negativ

Secetă
Secetă

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre seceta cu care se confruntă țara noastră.

„Pentru agricultură, temperaturile mai ridicate de ceva vreme pot determina ușoare revigorări în ceea ce privește pornirea mult mai devreme în vegetația culturilor însămânțate în toamnă sau înmugurirea la speciile cele mai timpurii, cais, piersic, care în general sunt sensibile la ferestrele calde din anotimpul de iarnă. Nu în ultimul rând, cantitățile de precipitații mult reduse. La acest moment, vorbim pentru cele două decade de o cantitate medie de numai 2,8 l/mp, față de o normă climatologică de 33,6 l/mp", a precizat, joi, directorul ANM, Elena Mateescu, în cadrul interviului acordat DCNews. Ulterior, a adăugat că în cea mai secetoasă lună (ianuarie 1989) s-au înregistrat 4,8 l/mp. „La un interval mare de ani, iată că vorbim de încă un record", a spus directorul ANM.

„Vom vedea cum vor evolua lucrurile. (...) Vom vedea cât de mult va ploua", a spus Elena Mateescu, precizând totodată că „fenomenul de secetă e prezent pentru că și toamna a fost foarte secetoasă".

Elena Mateescu, interviu complet DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel